Butikker

FOGG Gildeskål

Om

FOGG Gildeskål er et high-end merkevare, spesialisert på luer, skjerf og ulltrøyer. Inspirert av Arktis, oppdagere, sjømenn og måten de har kledd seg på. Det er klesmerket for den moderne eventyreren som ikke kompromisser på verken stil eller etikk.

Gründerne bak FOGG Gildeskål er søstrene Frøydis og Gøril Pedersen, og de er oppvokst i Gildeskål kommune. Frøydis er utdannet arkitekt og Gøril er bunadsmester, og sammen bruker de sine profesjoner til å skape rene plagg som kombinerer moderne design og tradisjonelt håndverk.

På gamle bilder av fiskere og oppdagere, ser de så stilige og tøff ut og de utstråler ren vare! Den moderne eventyreren setter pris på kvalitet, håndverk og historie.
Design er søstrenes fortellerteknikk, og de deler livsstilen og tenkemåten fra nord. Hvordan eventyrlyst, samarbeid, kreativitet og respekt for naturen har vært dominerende verdier som gjør verden varmere.

Ull har lange tradisjoner i nord, og det kunne gjøre utslaget for at sjøfolket kom seg trygt hjem. Faktisk var ullundertøyet fiskerne brukte på 1800-tallet så selvsagt på kroppen, at den kun hete ”under”. Designduoen har lagd tre moderne varianter av dette undertøyet. En langermet undertrøye, en t-skjorte og en singlett, selvsagt i ren ull.

Kundesitat: «Jeg har nesten bare brukt ulltrøya etter at jeg fikk den.»

Visjonen er å gjøre verden varmere – ved å dele den Arktiske livsstilen og tenkemåten.

Les mer

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.