11 høstaktiviteter for familien

I Bodø & Salten er det mye å boltre seg i – både koselige utendørsaktiviteter i crispy høstluft og store innendørsanlegg for energiske barn! Her er våre høstferie-anbefalinger for barna.

1. Bratten aktivitetspark

Bratten aktivitetspark er et eldorado for barna – like utenfor Bodø sentrum. Her kan de minste kjøre elektriske Pelle-biler på mini-trafikkskole, løpe over den store gressletta og klatre i klatrestativer. Her er også utendørs treningsapparater for ungdom og voksne. Blir dere slitne eller kalde kan dere ta en pust i bakken under Gapahuken, tenne bål og nyte grillpølser med utsikt mot Landegode.

Aktiviteter

Bratten aktivitetspark

2. Saltstraumen – verdens sterkeste malstrøm

Fenomenet er like spektakulert, uansett om du er 7år eller 70år. Når tidevannet snur skal enorme vannmasser passere et smalt sund, noe som skaper heftige strømvirvler. Saltstraumen kan observeres fra land eller i RIB-båt på vannet. Uansett kan du forvente en spektakulær opplevelse.

Saltstraumen – Verdens sterkeste malstrøm

3. Hundekjøring

Når snøen faller på senhøsten er hundesledetur en fantastisk opplevelse for både store og små. Nordland Turselskap tilbyr dagsturer i Bodø.

4. Parker

Rådhusplassen // Foto: SL Media

Bodø sentrum har flere utendørs parker for de minste. Den splitter nye Solparken og lekeplassen på Torget er veldig populær blant de lokale. Herfra er det kort vei til kaféer med lokal kaffe og byens beste kanelboller. Rensåsparken har skatepark og frisbee-golf, og på Leif Jenssons plass i Vestbyen finner dere en av de beste lekeplassene. Her er det bare å slå seg løs! Høsten 2020 åpnet også ny leke- og aktivitetsplass på Kvartal 99 med mange nye og spennende lekeapparater!

Bodøsjøen er også et fantastisk uteområde for de som vil grille, mate ender og leke i fjæra. Her ligger i tillegg det Jektefartsmuseet som sto nytt i 2019, med fantastisk utstilling og kafé.

5. Nordlandsbadet

Barna kaller det «Badeland». Og det er virkelig et helt land for de badeglade – med sklier, stupebrett, bølgebasseng og strømtunnell. På Nordlandsbadet kan man tilbringe flere timer. Spesielt på regnfulle høstdager. (OBS! Stengt til november 2023)

Aktiviteter

Nordlandsbadet

6. Bodø Action Hall

Her får du 800 kvadratmeter med action og moro! Prøv lasertag, viritual reality-opplevelser, escaperoom eller arcade. Bodø Action Hall ligger lett tilgjengelig midt i Bodø sentrum.

Action and adventure

Bodø Actionhall – Lasertag, Escaperoom og annen action!

7. Mørkvedhallen klatresenter

Dette er en storfavoritt blant barna i Bodø. Og ikke uten grunn. For dette er et av landets største og nyeste klatreanlegg. Hos Mørkvedhallen Klatresenter kan du prøve buldring, tauklatring, automatiske nedfiringssystem, eller leke i barnerommet.

Action and adventure

Mørkvedhallen Klatresenter – for hele familien

8. Norsk Luftfartsmuseum og Newton Flight Academy

Her kan du oppleve Norgeshistorien gjennom sivil og militær luftfart. Norsk Luftfartsmuseum er et kjempestort og aktivt museum fullt av digre fly, rare oppfinnelser, gamle gjenstander og gode fortellinger. Med appen Bædi & Børdi får de minste en morsom, digital reiseguide som guider barna gjennom museet. De litt større barna kan lete etter gule bokser og løse oppgaver. Er du gira på mere action etterpå, kan familien teste flysimulatorne til Newton flight academy like utenfor museet. Her kan dere blant annet prøve dere på innflyvningen til Bodø.

9. Stormen bibliotek og konserthus

Kulturkvartalet Stormen ligger midt i hjertet av Bodø.

Stormen bibliotek har en flott barneavdeling og kafé der man kan fylle på med energi. Det er det perfekte stedet å kose seg med en god bok eller andre kulturelle inntrykk. Prisbelønnet arkitektur og innholdsrike avdelinger gir en biblioteksopplevelse utenom det vanlige. Her er det stadig arrangementer og aktiviteter. Det er altså ikke et ordinært «stille» bibliotek.

Stormen konserthus har mange oppsetninger, også for barn. Konsertsalen med plass til 900 har allerede fått rykte på seg som en av verdens beste saler å fremføre akustisk musikk i. Sjekk ut programmet når du kommer til byen – vi anbefaler å få med en forestilling i det nye konserthuset! 

Arrangement – billetter

Stormen Konserthus

10. Royal Bowling

Midt i Bodø sentrum finner du Royal Bowling, der både store og små kan slå seg løs med bowling, biljard, snooker, shuffleboard, airhockey og automatspill.

Aktiviteter

Royal bowling og biljard

11. Barnevennlige spisesteder

Bodø har flere barnevennlige spisesteder, men spør vi barna selv anbefaler de oftest klassikere som Peppes Pizza og Egon. Her finnes både gode barnemenyer og lekerom som alltid er en hit.