Storbyhelg med shopping og champagne

En helgetur med vennegjengen er alltid deilig på høsten eller våren. Shopping, champagne og latterkrampe med gode venner er viktig påfyll midt i hverdagsstresset. Bodø vil overraske dere med kultur, arkitektur, lokale produkter og vin i verdensklasse.

Dag 1: Luksuriøs storbyfeeling i kompakte Bodø


Bodø er en liten by, men vet du hvor du skal gå kan du få skikkelig storbyfeeling likevel. Fordelen er kort gangavstand mellom kvalitetsrestauranter, hoteller, butikker og spektakulære naturopplevelser. Det tar faktisk bare 15-20 minutter å gå fra flyplassen til bykjernen (PS: Husk vindussete på flyet – Bodø har en av de vakreste innflyvningene du har sett!).

Brunsj hos Craig Alibone

Kickstart turen med champagnelunsj hos Bodøs sjokoladekonge Craig Alibone. Her blir dere møtt av pastellrosa interiør og en disk full av sjokolade, makroner og fantastiske kaker, der hver eneste lille bit er håndlaget med kjærlighet.

Til søtsakene får dere servert velutvalgt champagne eller annen vin, og stedet har fått plass på Star Wine List. Det er ikke uten grunn at dette er Bodøværingenes favoritt.

champagne og kaker på Kafé
Craig Alibone // Foto: Karoline O.A. Pettersen

Shopping

Bodø har flere gode designere og lokale produkter av høy kvalitet som bør utforskes. Blant annet lakseskinn-vesker fra Studio EBN og stilfulle ullplagg fra FOGG Gildeskål. Sjekk også ut lokale produkter hos Husfliden Bodø, plakater hos Gundersons og interiør hos No.14.

Byen huser også flere kjøpesenter. Både City Nord som er Nord-Norges største shoppingsenter, KOCH-senteret i hjertet av sentrum har alt du trenger av butikker og litt til.

Selv om Bodø er kompakt og gangavstandene korte, trenger man en pust i bakken etter en lang dag på høye hæler. Hotellene i Bodø sentrum har nye og komfortable rom med utsikt mot hav og fjell.

Dra på skybar

Etter å ha ladet batteriene er det tid for å utforske byens uteliv. Her er det mange steder å velge mellom, men er du ny i byen anbefaler vi å dra til en skybar. Enten Top13 på Radisson Blu Hotel eller Roast i øverste etasje på Scandic Havet. Her får dere både Bodøs beste drinker og formidabel utsikt! At byen er plassert midt i nordnorsk natur gjør det hele ekstra spektakulært.

To damer som drikker og spiser på restaurant

Bli inspirert

Storbyhelg med shopping & champagne

Dag 2: Retreat-dag med kultur og velvære


Bodø blir Europeisk kulturhovedstad i 2024, og det er mye spennende som skjer på kulturfronten i byen. Få med deg noe av det før kulturhovedstadsåret og før alle andre. Kombiner det med noen timer velvære, så får dere en perfekt venninnedag.

Street Art-vandring og peoplewatching

Start dagen med å utforske byens sidegater og gå på jakt etter Bodøs street art som er plassert på flere bygninger byen over. I tillegg til grafittikunst finner dere også kunstprosjektet NorlandiART, hvor flere kunstnere har fått plassert sine verk på bygninger rundt om i byen. På jakten kan dere få tatt kule bilder til Instagramfeeden.

Stilige bilder får dere også tatt på kaia utenfor praktbygget Stormen Bibliotek – det største samlingsstedet på solfylte dager. Kjøp en is fra isbaren på kaia, og studer folk som går forbi. Blir det kaldt, kan dere gå inn og nyte arkitektur og utsikt over havna med en kaffe eller ett glass vin i biblioteksbaren Påpir.

Lunsjkonsert i Stormen konserthus

Kulturkvartalet Stormen huser i tillegg til biblioteket også et fantastisk konserthus. Arktisk filharmoni spiller lunsjkonserter hver fredag i fojaéen – en perfekt formiddagsaktivitet dersom det er litt hustrig ute. Det er også verdt å gå på konsert her på kvelden. Konserthuset er tross alt kåret til et av verdens beste å spille akustisk musikk i.

Spa & velvære

Hva er vel deiligere enn en dag på spa? 7. Himmel og Spektrum Velvære har et utvalg av badstuer, behandlinger og boblebad både innendørs og utendørs. Nyt en felles gruppebehandling med skravling, vin og massasje. Dere kan også bestille lengre behandling i par eller hver for dere. Test også ut Pust, saunaen i Bodø havn.

Spis middag på en av byens beste restauranter

Bodø har mange gode restauranter. Prøv klassikeren Bjørk med italienske retter som pasta og pizza, asiatisk Crispy Duck eller sushi hos Ohma, eller byens beste fiskesuppe hos Bryggerikaia. For de vininteresserte anbefaler vi LystPå eller Txaba – tapas og vinbar.  

Dag 3: Utforsk bynær natur før avreise


Det er kort vei fra hotellrommet og rett ut i nordnorsk spektakulær natur med havsalt sjøsprøyt, høye fjell, hvite strender og nordnorsk høstluft. Selv om dere er på byferie er det obligatorisk å få med seg en naturopplevelse i miniatyr når man reiser hit.

Kaféfrokost

Start dagen på en av Bodøs kaféer. Hos Brødrene Berbusmel midt på torget finner du byens beste kanelboller, skoleboller, solboller og mange andre bakevarer. Her har de også en liten «kolonial» med lokale varer du kan kjøpe med hjem. Samvirkelaget kan også anbefales, med nydelige avokadosandwicher og deilig kaffe.

Søndagstur i bynær natur

Kjøp en kaffe to-go og ta en spasertur i den vakre naturen rundt byen – eller i en av byens parker. Gå en tur langs Moloen i Bodø sentrum, eller hiv dere på en bysykkel og ta turen ut til Nyholmen Skandse. De sprekeste tar turen opp til Bodøs mest populære turmål, byfjellet Keiservarden. Turen opp tar ca. 45 minutter, og gir deg 360graders utsikt over byen og omgivelsene.

Orienter deg i Bodø sentrum

Flere tips

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.