De koseligste stedene å holde seg innendørs i høststormen

Er du på utkikk etter en weekend getaway?
Disse koselige overnattingsstedene er perfekt for helgeturen.

1. Manshausen

På Manshausen får du følelsen av å være ute i naturen samtidig som du sitter lunt og varmt bak de store glassvinduene. Dette er virkelig et nydelig sted å oppholde seg innendørs i all slags vær. Og er du riktig heldig får du se nordlyset fra senga eller godstolen inne i hytta.

På Manshausen kan du også bli med på aktiviteter som fiske, padling, snorkling, klatre- og fjellturer og havørnsafari. På anlegget finner du i tillegg en fabelaktig restaurant med retter på lokale råvarer.

2. The Arctic Hideaway

Ute i havgapet vest for Bodø ligger Fleinvær og Arctic Hideaway. Fleinvær har ingen biler og ingen butikker, den perfekte plass for å virkelig finne roen.

På anlegget ligger fire sovehus og et badehus med to toaletter, sauna på kaia, et kjøkkenhus, en lounge, og et sky- og sjøobservatorium etter inspirasjon fra et samisk stabbur. Alle tilrettelagt for ro og sjelefred omringet av nydelig natur.

3. Følvika Northern Retreat

I Følvika kan du finne ro og fred, lade batteriene, spise deilig hjemmelaget mat med lokale råvarer og være tett på naturen. Overnatt i den gamle låven, eller prøv deg på glamping i domen.

Stå under en lysende stjernehimmel med nordlyset blafrende over deg, eller sitt ved bålet og se utover havet – det er like magisk hver gang. Dersom du blir rastløs finnes det mange turmuligheter i nærheten. Se blant annet Ravikvannet og Langsanden.

Følvika er hundevennlig, perfekt for deg som vil ta med de firebente på tur.

4. Tranøy fyr

Tranøy fyr – et magisk sted for sjelefred og nytelse. Å bare være der enten i godt vær eller i storm og oppleve de mektige fjellene, havet, fuglene, nordlys setter dype spor i kropp og sjel. Fyret ble bygget i 1864, og er i dag automatisert og i full drift.

Restauranten tilbyr hjemmelaget mat med de beste råvarer fra området. Her kan du enten bare være, eller du kan fiske fra bergene på fyret, hoppe i havet, se på ærfuglene, ta bilde av klesvasken som vaier i vinden med Lofotveggen i bakgrunnen, gå eller sykle tur i deres nydelig natur.

5. Arctic Cabins

Disse koselige hyttene ligger ved foten av Beiarfjellet. Her kan du senke skuldrene og nyte den nordnorske naturen. Gå på tur i skogen eller på toppen av Beiarfjellet, prøv fiskelykken eller speid etter nordlyset.

Her er det mange aktiviteter for de som er glad i å være ute (og kose seg inne). De tilbyr også lokal mat med høy kvalitet, husk å kjøp med deg hjem det du liker ekstra godt.

Sjekk også ut: