Gi en opplevelse i gave

Det er vel ingenting som vil slå bedre an enn en hyggelig opplevelse sammen med noen man er glad i. 
De fleste av oss har tross alt det vi trenger fra før, men opplevelser får vi aldri nok av!

1. Sauna og havbading hos Pust

I hjertet av Bodø havn finner du Pust. Her kan dere hoppe uti friskt sjøvann og nyte varmen i badstua mellom slagene.

PS: vannkvaliteten testes jevnlig og er av ypperste kvalitet til tross for den bynære beliggenheten.

2. Overnatting på Wood Hotel

I 2024 åpner dørene på Wood Hotel Bodø. Et utendørs resort midt i naturen, med byens beste utsikt. Myke senger, utsøkt mat og et oppvarmet basseng på toppen av bygget er bare noe av det dere kan oppleve her.

3. Rampen via ferrata

Den splitter nye via ferrataen i Bodø bare må prøves. Her får du bli med på luftig klatring på en klippe over havet like utenfor sentrum! Skikkelig adrenalin og fantastisk utsikt.

4. Et opphold hos en av regionens unike overnattingssteder

Salten kryr av arkitektoniske bygg i unik natur, og andre avsidesliggende overnattingssteder hvor du kan slappe av og nyte både utsikt og stillhet. Prøv ut de prisvinnende hyttene hos Manshausen i Steigen, opplev Tranøy fyr midt uti havgapet, finn roen hos Arctic Hideaway på Fleinvær, sov under «åpen himmel» hos Følvika Northern Retreat på Sandhornøy eller kos deg i en av domene til Bjørklund gård i Sørfold eller Saltstraumen hotell.

5. Snorkling i Saltstraumen

Opplev det mangfoldige livet under vann i verdens sterkeste malstrøm. Bli med på snorkling sammen med guide fra Nord & Ne, og se både sjeldne fiskearter, krepsedyr, sjøanemoner, korallrev og mye mer som lever under i de helt spesielle forholdene som strømmen legger til rette for. Undervannslivet her har fasinert drøssevis av dykkere verden over. Har du dykkersertifikat kan du også bli med på dykking her.

6. Hundesledetur

Hvem drømmer vel ikke om å kjøre hundespann? Den perfekte gaven til den som har alt.

7. Konsert i Stormen

Denne kommer vi ikke utenom. En konsert, et teaterstykke eller et stand-up show slår stort sett aldri feil.

Kombiner det gjerne med neste punkt på lista. 

8. En matopplevelse i Bodø sentrum

De siste årene har det eksplodert med gode restauranter, og Bodø har blitt en mat-by med retter og drikke av høy kvalitet. Lokale råvarer og viner på anerkjente Star Wine List er noe av det du finner på menyen.

9. Sesongkort hos
Vestvatn alpinanlegg

Sesongkort hos Vestvatn alpinanlegg er den perfektegaven for den ski-glade, som tilbringer mye tid i bakken. 

10. Omvisning på et av de nasjonale museene i Salten

Visste du at Salten huser hele tre nasjonale museer? Her får dere interessant historie, dyktige historiefortellere og spennende oppgaver og aktiviteter. Sjekk ut det arkitektoniske mesterverket Hamsunsenteret i Hamarøy, hvor du får lære om forfatter og Nobelprisvinner Knut Hamsun. Besøk Jektefartsmuseet i Bodøsjøen for å lære om Norges spennende kystkultur, eller prøv en av de nye løypene hos Norsk Luftfartsmuseum

11. Kajakk-kurs

Hos Rett Kjøl får du gavekort på padlekurs. Den perfekte aktiviteten å gjøre sammen, som også kan gi dere mange fine turopplevelser i fremtiden.

12. Nordlandsbadet

Lek med vann er en suksess hos alle barn. De elsker å bade, og en tur til badeland blir de garantert glade for. 

13. Klatredag hos Mørkvedhallen klatresenter

Hele Bodø har fått klatrefeber etter at Mørkvedhallen klatresenter åpnet. Klatresenteret har ruter og vegger som passer for alle nivåer, fra små barn og nybegynnere til erfarne klatreentusiaster. Kjøp gavekort på valgfritt beløp og ta med barna, ungdommen eller en aktiv voksen til Norges råeste klatresenter.

14. Velvære og selvpleie

En klassiker som alle vil bli glad for er gavekort på velværebehandling. 7. himmel har et utvalg av behandlinger, og London Barber er spesialister på skjegg og herrefrisyrer.

15. RIB-tur til Saltstraumen

En klassiker som en hver Saltenværing bør få med seg. Kjenner du noen som enda ikke har prøvd dette? Da kan vi love at det blir en fabelaktig opplevelse. Både Explore Salten og Stella Polaris tar deg med hit. Explore Salten selger digitale gavekort på nettsiden.

16. Bodø Action Hall

Hos Bodø Action Hall kan du ta med en barna eller en venn på lazertag, escape room, viritual reality eller andre gøye spill og leker.

17. Fjellturer, sykkelturer, skiturer og klatring med guide

Hva med en tur opp det ikoniske Hamarøyskaftet eller Norges nasjonalfjell Stetind? Eller kanskje en vandring langs Nordskott-traversen i idylliske Steigen? Eller fjellski i puddersnø? Og fartsfylt terrengsykling i Bodømarka? Flere av aktivitetsleverandørene i Salten har et utvalg av turer på alle nivåer, og frakter deg trygt både opp og ned.

Scroll for å se våre forslag til guidede turer.

18. Utendørs matkurs

Heges matopplevelser arrangerer kurs i utendørs matlaging med lokale råvarer og på fine turmål.

19. Flysimulatortime hos Newton Flight Academy

Gi en opplevelse som kiler i magen! Hos Newton Flight Academy får man prøvd seg som pilot, enten man er nybegynner eller erfaren. Her får dere en realistisk opplevelse av hvordan det er å fly!

20. Brevandring på Svartisen

Opplev Norges nest største isbre på nært hold. Nordland turselskap har guider som tar deg med på en trygg og adrenalinfylt tur opp engenbreen i Meløy

På utkikk etter flere ting å gjøre i Bodø og Salten?