Skjulte perler du må oppdage

Bodø og Salten kryr av skjulte perler. Kjør en omvei og oppdag et helt nytt sted. Padle til en skjult strand som ligger helt for seg selv eller stopp på en liten kro og prøv en lokal rett. Vi lover, du ikke kommer til å angre.

Bli med oss på oppdagelsesferd, og oppdag alt det spennende med Bodø & Salten.

1. Jettegrytene ved Svartisen

Svartisen er kjent for mange, men har du hørt om badekulpene ved Svartisen? Ettersom isen har trukket seg tilbake har flere jettegryter blitt avdekket. Perfekt for et iskaldt bad i brevann, en varm sommerdag.

2. Skarbua i Steigen

Ei lita hytte med majestetisk utsikt over Brennviksanden og Brennviktindan.

3. Væran rundt

En rundtur med Hurtigbåt til flere sjarmerende og idylliske øyer som ligger like utenfor Bodø. Du kan velge å hoppe av på noen av øyene eller bli på båten og nyte utsikten.

4. Møsbrømlefse på Nordnes Kro og Camping

Møsbrømlefse er en delikatesse i Salten, og et must å smake når du er i regionen. Skal du spise den en plass anbefaler vi Nordnes Kro & Camping. Her kan du også se lefsebakerne i action.

6. Tåkeheimen

Tåkeheimen er kåret til Norges mest utilgjengelige turistforeningshytte. Turen opp er bratt, men utsikten gir belønning for strevet. Skal du overnatte må du huske å booke på forhånd.

7. Gjerdalen

Med sine frodige daler, majestetiske tinder og frodige fosser er Gjerdalen et av Sørfolds mest attraktive friluftsmål. Her er det fint å både sykle, klatre og å vandre.

8. Grottene i Beiarn

I Beiarn finner du Saltens største forekomst av grotter. Noen mer tilgjengelige enn andre. Rønnåhøla er best tilrettelagt med sti og rekkverk. Spennende for hele familien.

9. PopUp Restaurant på Landegode

En PopUp restaurant på Landegode fyr like utenfor Bodø. Hver uke vil en ny anerkjent gjestekokk innta kjøkkenet, og gi deg en smaksrik reise med lokale råvarer og kulinarisk mangfold. PopUp Restauranten vil være åpen sommeren 2023 og 2024.

10. Sandhornet på Sandhornøy

Kjør av Kystriksveien, og begi deg ut på eventyr på Sandhornøy. Nesten ved veis ende på øya, finner du turen opp til Sandhornet. I tillegg til å være en av de fineste fjellturene i områder, byr øya på flere flotte naturopplevelser, unike overnattingssteder og Saltens største sandstrand – Langssanden. Dette er Nord-Norge på sitt beste.

11. Kjemåfossen

En nydelig tur fra Nasjonalparksenteret på Storjord. På tur til fossen passerer du flere bildeverdige steder. Når du først er i området anbefaler vi en tur innom Nordland Nasjonalparksenter.

Flere skjulte perler

Men det stopper ikke der! Oppdag flere steder:

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.