Attraksjoner i Bodø & Salten

Opplev en av de mange attraksjonene i regionen.

Bodø & Salten huser flere populære attraksjoner som må oppleves når man er i området.


Verdens sterkeste malstrøm, Norges nest største isbre, hele fem nasjonalparker og ikoniske Kjerringøy. Dette er bare noe av det du kan oppleve i Bodø & Salten.

Saltstraumen
– verdens sterkeste malstrøm

Verdens sterkeste malstrøm finner du bare en halvtimes kjøretur fra Bodø sentrum. Saltstraumen er på sitt sterkeste fire ganger i døgnet, og aller sterkest ved ny- og fullmåne.

Området er ikke bare en naturattraksjon, men også et historisk sted hvor folk har bosatt seg helt siden steinalderen.

Idylliske Kjerringøy

Kjerringøy må oppleves. Her finner du et av Norges best bevarte handelssteder, kritthvite strender og idylliske overnattinssteder.

Siden 2021 har Kjerringøy vært innspillingssted til det folkekjære programmet Hver gang vi møtes, og mange norske artister har forelsket seg i stedet på sensomrene.

Svartisen
– Europas mest tilgjengelige isbre

Svartisen er Norges nest største isbre, og den mest tilgjengelige i Europa. Ta den lille shuttlebåten «Isprins» over fra Holandsvika og besøk brearmen Engenbreen.

Her kan du se breen på nært hold, bli med på brevandring, bade i iskaldt brevann eller spise en deilig lunsj fra Brestua med vakker utsikt mot breen.

Nasjonalparker
– indrefiléten av norsk natur

Nordland fylke har til til sammen ni nasjonalparker, og hele fem av dem finner du i Salten. Barna har til og med en egen nasjonalpark, Sjunkhatten nasjonalpark.

I Saltdal finner du Nordland Nasjonalparksenter – et besøkssenter for deg som vil være mer om områdene.

Bli kjent med Saltens nasjonalparker

Det magiske lyset

Fordi Bodø ligger på en halvøy, midt i Nordlands vakre kystlinje, har vi ingen fjell som stenger lyset ute. Hele vinteren kan vi se solen, eller glimt av solen, like under horisonten. Dette gjør at Bodø har et spektakulært lys, hele året, selv i mørketiden. Fra mørkt blått, via gullskimrende til dyp rosa. Faktisk har vi ikke reell mørketid på vinteren til tross for at vi har midnattssol på sommeren, og dermed sies det at Bodø er det stedet i verden med flest lystimer i løpet av et år.