En reise i nordnorsk lokalmat

– og mange flere kjøkken.

Ny mat og ukjente smaker er halve gleden når man er på reise. 
I Bodø og Salten finner du alt på menyen, alt fra å “maule” nykokt sei på flatbrød til utsøkte retter, servert på porselen og hvite duker.

En ting er helt sikkert – om du er på stranda, på fjellet, ute i båt, bil eller på bytur: når sulten tar oss vil vi ha mat, og helst ha god mat. Selv om ryktet lenge ville ha det til at matutvalget for reisende i Nord-Norge var dårlig, har heldigvis tidene endret seg, og mattilbudet like så.

Det er naturlig nok best utvalg av restauranter, kaféer og andre spisesteder i og rundt byene, men det finnes en del perler rundt om i Bodø og Salten.

Selvplukk

Ta turen ut til idylliske Bjørklund gård. Her kan du handle lokalprodusert mat, drikke kaffe og spise kanelsnurrer. På sommeren kan du gjøre “selvplukk” av sommersøte bringebær og jordbær.

Lokalproduserte produkter

Det er ikke bære bær som passer som søtt pålegg på brødskiva.
I Valnesfjord har den lokale produsenten Han Sylte laget en deilig gulrotmarmelade som allerede er blitt svært populær. Du finner den og masse andre lokalproduserte godsaker når du stikker innom Han Sylte Kolonial.

Også i Beiarn finner du et fantastisk lokalmat-utsalg. I «mathuset» på Trones har de håndlagede godsaker for enhver smak. Her finner du lefser og flatbrød, ferske og modnede oster fra lokal geit- og kumelk, kjekjøtt, sennep og rognkjekskaviar, for å nevne noe.

Mat i friluft.

Heges matopplevelser byr på en middag utenom det vanlige.
Med lidenskap for lokal og ureist mat er fokuset på natur, kultur og mat. Maten kan tilberedes og nytes hvor som helst, men gjerne ute.

Kulinarisk tidsreise i Steigen


Villa Haugen Boutique Hotel tilbyr unike
opplevelser med fokus på havet og dets kulinariske opplevelser. Her inngår maten i totalopplevelsen når man booker et opphold.
Her har du muligheten til å oppleve en kulinarisk tidsreise i nordnorsk matkultur.

Kjerringøy

Tar du turen til Kjerringøy kan du spise lunsj og middag i Kjerringøy havn – hvor de serverer a´la carte med kortreiste råvarer og en lokal vri. 

Eller ta turen ytterst ut på øya til Kjerringøy Rorbusenter med Utekjøkkenet, Brygga restaurant og Rorbukaféen. Nyt kveldssola på kaikanten med ei varm fiskesuppe eller en 3-retters middag i restauranten.

Mat i byen

I Bodø er det ikke langt mellom de forskjellige spisestedene – men det kan likevel være lurt å bestille bord på de travleste kveldene.

Kvaliteten hos restaurantene i byen har skutt i været de siste årene. Her finner man flere steder som er listet på Star Wine list, casual fine dinning og lekre retter på lokale råvarer.
De fleste stedene kan man også hente med seg mat.

I Bodø tilbys det noe for enhver smak. Men husk, skal dere ut og spise er det lurt å booke bord.

Frokost og lunsj

Start dagen med en fantastisk frokost fra Brødrene Berbusmel med nybakt brød, deilige oster, ferskpresset juice og søte fristelser.
Det fristes med dagens suppe, smurte rundstykker og brødvarer.

Brødrene Berbusmel har også egen delikatesse hvor du kan kjøpe en rekke lokale og egenproduserte produkter.

Valkyrien kafé finner du rett utenfor sentrum. Kafeen ligger idyllisk til i hjertet av nordland kultursenter. Her kan du nyte ost fra Kjerringøy, kaffe fra bønner i byen, lunsjretter og småbakst. På finværsdager anbefaler vi å ta maten med ut for å nytes i hagen.

Restauranter i sentrumBodø har de siste årene vokst som matdestinasjon, og en tur innom en av byens restauranter vil gjøre ditt besøk fullkomment.

Bjørk kan man nyte en lun og uformell atmosfære, og en stor og variert meny som passer både lunsj, middag og kvelds-gjesten.

Hos Hundholmen Brygghus kan du komme som du er, og nyte smakfull mat og hjemmebrygget øl.

Larsen Mat & Vinbar byr på spennende småretter som baseres på sesongens beste råvarer, her er det ingen hvite duker på bordene og du kan fint spise i baren.

Søte fristelser og noe godt i glasset


Konditoren Craig Alibone har slått seg sammen med vinekspert Mike Mlynarczyk for å tilby Bodø et lite stykke Paris. Hos Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria kan du i den herlige oasen av rosamalte vegger, eikespiler og makroner, nyte kaffe og champagne med søte fristelser til.

champagne og kaker på Kafé

Sjekk også ut

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.