En reise i nordnorsk lokalmat

– og mange flere kjøkken.

Ny mat og ukjente smaker er halve gleden når man er på reise. 
I Bodø og Salten finner du alt på menyen, alt fra å “maule” nykokt sei på flatbrød til utsøkte retter, servert på porselen og hvite duker.

En ting er helt sikkert – om du er på stranda, på fjellet, ute i båt, bil eller på bytur: når sulten tar oss vil vi ha mat, og helst ha god mat. Selv om ryktet lenge ville ha det til at matutvalget for reisende i Nord-Norge var dårlig, har heldigvis tidene endret seg, og mattilbudet like så.

Det er naturlig nok best utvalg av restauranter, kaféer og andre spisesteder i og rundt byene, men det finnes en del perler rundt om i Bodø og Salten.

Selvplukk

Ta turen ut til idylliske Bjørklund gård. Her kan du handle lokalprodusert mat, drikke kaffe og spise kanelsnurrer. På sommeren kan du gjøre “selvplukk” av sommersøte bringebær og jordbær.

Lokalproduserte produkter

I Beiarn finner du et fantastisk lokalmat-utsalg. I «mathuset» på Trones har de håndlagede godsaker for enhver smak. Her finner du lefser og flatbrød, ferske og modnede oster fra lokal geit- og kumelk, kjekjøtt, sennep og rognkjekskaviar, for å nevne noe.

Mat i friluft.

Heges matopplevelser byr på en middag utenom det vanlige.
Med lidenskap for lokal og ureist mat er fokuset på natur, kultur og mat. Maten kan tilberedes og nytes hvor som helst, men gjerne ute.

Kjerringøy

Tar du turen til Kjerringøy kan du spise lunsj på Kjerringøy handelssted.

Eller ta turen ytterst ut på øya til Kjerringøy Rorbusenter med Utekjøkkenet, Brygga restaurant og Rorbukaféen. Nyt kveldssola på kaikanten med en deilig rett.

Mat i byen

I Bodø er det ikke langt mellom de forskjellige spisestedene – men det kan likevel være lurt å bestille bord på de travleste kveldene.

Kvaliteten hos restaurantene i byen har skutt i været de siste årene. Her finner man flere steder som er listet på Star Wine list, casual fine dinning og lekre retter på lokale råvarer.
De fleste stedene kan man også hente med seg mat.

I Bodø tilbys det noe for enhver smak. Men husk, skal dere ut og spise er det lurt å booke bord.

Frokost og lunsj

Start dagen med en fantastisk frokost fra Brødrene Berbusmel med nybakt brød, deilige oster, ferskpresset juice og søte fristelser.
Det fristes med dagens suppe, smurte rundstykker og brødvarer.

Brødrene Berbusmel har også egen delikatesse hvor du kan kjøpe en rekke lokale og egenproduserte produkter.

Restauranter i sentrumBodø har de siste årene vokst som matdestinasjon, og en tur innom en av byens restauranter vil gjøre ditt besøk fullkomment.

Bjørk kan man nyte en lun og uformell atmosfære, og en stor og variert meny som passer både lunsj, middag og kvelds-gjesten.

Hos Hundholmen Brygghus kan du komme som du er, og nyte smakfull mat og hjemmebrygget øl.

Txaba byr på spennende småretter inspirert av spansk tapas og en rekke viner fra hele verden.

Søte fristelser og noe godt i glasset


Hos Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria kan du i den herlige oasen av rosamalte vegger, eikespiler og makroner, nyte kaffe og champagne med søte fristelser til.

champagne og kaker på Kafé

Sjekk også ut

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.