Småtindan

Veien opp til Småtindan er seig, men med fantastisk utsikt over Steigen. Få steder får du så mye utsikt i hvert sykkeltråkk. Toppen ligger på 799 m og veien fører deg helt opp til masta på toppen.

Fjellveissykling
01.03.202112:20 Julie Abelsen

Nyt utsikten utover Steigen fra sykkelsetet.


Ta deg først til Leinesfjorden i Steigen, herfra følger du fylkesvei 835 nordover til Trolldalen hvor ruta starter. Dette er en tur for den litt mer erfarne, og ikke minst, spreke. Turen er ca 6,9 km, og grusveien man sykler på svinger seg opp over fjellsiden. 

Foto: Sigurd Pedersen

Småtindan i Steigen krever gjerne at du har EL-sykkel, eller er i svært god form, samt har mulighet til å benytte deg av lette gir. Turen har en ganske god stigning fra start, og du sykler på løst grus-underlag stortsett hele veien. I tillegg til at vi anbefaler at man både er i god form og har lette gir, er det av sikkerhetsmessige grunner lurt å passe på at man har både gode bremser og dekk, for å komme seg trygt opp og ned. Masta på toppen er synlig stort sett hele veien, og det er dit du skal. Toppunktet på turen er 789moh. Turen er seig, men det er ikke mange steder du får så mye utsikt for hver høydemeter du bestiger.  

Caption

Når man endelig når toppen blir man belønnet med en nesten utenomjordisk utsikt. Herfra har man utsikt over hele Steigen og ut mot Lofoten. Fjelltoppene står i kø rundt og man kan kjenne på en følelse av å sitte på toppen av verden. 

Foto: Sigurd Pedersen

Tar man turen på kveldstid slik at man får med seg midtnattsolen, er dette en magisk opplevelse man sent vil glemme. 

Foto: Sigurd Pedersen

Les mer om opplevelser og aktiviteter i Steigen HER.

Tips til turen

Sykkelutleie

Kart over fjellveiene