Kjerringøy

Nordlandsidyll på sitt aller vakreste

Idylliske Kjerringøy

«Å gå i land på Kjerringøy den første junidagen, mens sommern enda nøle og står nervøs og var…
Æ går langs kvite strender nu og trur på morradagen. På havørna og himmel’n som blir her når æ drar» synger Halvdan Sivertsen.

Ingen beskriver det så godt som den kjære Bodø-artisen. Når ferga legger til kai på Kjerringøy blir du umiddelbart slått av det bildeskjønne landskapet. Her får du et unikt møte med den nordnorske kystkulturen, både fra et historisk ståsted og slik vi kjenner den i dag.

I dette kompakte og smellvakre landskapet finner du alt fra blankskurte fjell og skinnende hvite sandstrender, til aktive jordbruksbygder og ikke minst det historiske Kjerringøy Handelssted – et av landets aller viktigste bygningskulturminner og det helhetlig best bevarte anlegget av denne typen i Nord-Norge.

Video: Kontrafei Media

nordlandsidyll

Sykling på Kjerringøy

Kjerringøy handelssted // Foto: Karoline O.A. Pettersen
Kjerringøy brygge // Foto: Karoline O.A. Pettersen

Hver gang vi møtes på Kjerringøy

Fra og med 2021 ble innspillingen av det folkekjære programmet «Hver gang vi møtes» flyttet til Kjerringøy.

Og det er ikke så rart at de valgte seg Kjerringøy, spør du oss. Et mer spektakulært og fotovennlig sted skal du lete lenge etter. Kjerringøy er nordlandsnaturen på sitt vakreste, og det ultimate reisemålet for deg som vil ha den perfekte kombinasjonen av natur- og kulturopplevelser. Programmet spilles inn på «kvitbrygga» til Kjerringøy bryggehotell, med nydelig utsikt mot vestfjorden og Lofotveggen i det fjerne.

Bodøartisten Halvdan Sivertsen, som var med i den første sesongen av programmet, har tilbragt mye tid i sommerhuset på Kjerringøy og flere av hans sanger er inspirert av stedet. Sjekk for eksempel ut låten hans «Kjerringøy» som er skrevet om det nydelige stedet. Han er ikke den eneste som har lagt sin elsk på stedet – det er også et kjærkomment sted for flere Bodøværinger og naturen og lyset her ute har flere malere og kunstnere latt seg inspirere av.

mens jeg satt der og skua ut over havblikket og tenkte at bedre blir det ikke så svevde en kongeørn ca ti meter over meg. Rein og skjær magi! 

Jarle Bernhoft

Det gjorde sterkt inntrykk på meg hvor vakkert det var der oppe.

Bjørn eidsvåg

Jeg må si naturen rundt ga meg ro. Også sov jeg så utrolig godt når jeg var der. Jeg gleder meg til å besøke Kjerringøy igjen og bare være meg.

tix

Mitt beste minne fra Kjerringøy er en tur vi hadde i RIB. Det var bare så fantastisk gøy i en utrolig kul setting.

Freddy kalas
Foto: TV2

Flere bilder fra Kjerringøy

På veien mellom Bodø sentrum og Kjerringøy bør du også få med deg…

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.