Svartvasshamran

Svartvasshamran

Svartvasshamran er toppturen du lett kan ta rett fra Ørnes, kommunesenteret i Meløy. Turen byr på fine skogsområder i Mosvolldalen og flott fjellterreng når du bryter skoggrensa. I høyden har du fin utsikt over nærområdene Spildra, de majestetiske fjellene i området og Ørnes.  

Parkering/start

Ved Namnlausvatnet

Høyeste punkt

626 moh

Venskelighetsgrad

Middels/krevende, turen er merket med blåmerker og skilt

Lengde

11 km t/r

Terreng

Skogsvei og sti.

Tidsanslag

5 timer

Turbeskrivelse

Fra toppen av Svartvasshamran har du et flott skue ut over Meløys vakre skjærgård og videre utover Vestfjorden. Er været klart ser du de karakteristiske fjellene på Træna i sørvest. Dette er en av yndlingsturene til de som bor på Ørnes. Tar du turen tidlig på morgen, kan du få med deg innseilingen av Hurtigruta.

Ved bensinstasjonen Best i Ørnes sentrum, tar du av og opp veien til Mosvolldalen. Følg Mosvollveien opp til Idrettsveien og ta til venstre og videre forbi idrettsanlegget til parkeringsplassen Åsmoen. Du kan også parkere ved idrettsanlegget som ligger like ved. Ta beina fatt og følg skogsvei ca. 700 m innover dalen og videre skiltet og blåmerket turløype til Svartvasshamran. Starten av den merka turen følger også skogsvei. Turen videre går for det meste i tørt, fint terreng, på tydelig sti. Turen har god stigning, men er uten krevende partier. Du kan også nå turmålet Svartvasshamran fra Aspdalen eller Spilderdalen ved å følge skilt og blåmerket turløype til Barfjellet og videre til Svartvasshamran.

Dette kan du finne på i nærheten

Slik kommer du deg til Svartvasshamran

Til Svartvasshamran kommer du enklest med egen bil, hurtigbåt, hurtigrute eller buss langs fv. 17.
Hurtigbåt direkte fra Bodø til Ørnes (Nordlandsekspressen), daglig avgang, ca. 2 timers reise.
Buss fra Bodø til Mosvold på Ørnes. Flere ganger daglig.
Du kan ta med sykkel både på hurtigbåten og bussen. 

Flere turmål og aktiviteter i området