Gutter som hopper i vannet fremfor isbre

Meløy

Øyhopping, store vidder, stille fjellvann og Europas mest tilgjengelige isbre – Svartisen.

Unike opplevelser – hver dag!

Nasjonalparkkommunen Meløy ligger vakkert til langs kysten omgitt av høye alpine topper, lange fjorder og et øyrike med mer enn 755 store og små øyer. Blant vidder og fjellvann i vakre Láhko nasjonalpark finner du roen med telt og fiskestang. Har du kun en dag til rådighet anbefaler vi at du tar turen til den største attraksjonen av dem alle, Svartisen – Europas mest tilgjengelige isbre.

Meløy er et eldorado dersom du er interessert i friluftsliv, og det er ikke noe problem å fylle flere dager i Meløy med nye unike opplevelser hver dag. Her finner du aktiviteter som passer både for deg som reiser med familien, eller for deg som ønsker de helt spektakulære opplevelsene sammen med vennegjengen.

Overnatting i Meløy

Overnattingssteder

Våkne opp og ta morgenkaffen med utsikt ut mot Svartisen, eller på den sjarmerende øya Bolga ute i havgapet. Overnattingsstedene i Meløy er en del av totalopplevelsen, så vi anbefaler virkelig å legge inn en natt eller to, eller tre, når du kommer på besøk hit.

Dette kan du gjøre i Meløy

Se og gjøre

Opplevelsene står i kø i Meløy, og den absolutt største attraksjonen i kommunen er uten tvil, Svartisen. Engabreen bugner seg nedover fjellsiden og er lett tilgjengelig og kan oppleves på nært hold.

Svartisen


Svartisen er en av Saltenregionens største attraksjoner. Brearmen Engabreen ligger lett tilgjengelig i Meløy, og kan fint besøkes av de aller fleste.

Breen er et fantastisk skue i seg selv, og med sin iskalde blåtone ligger den som et teppe nedover fjellsiden. Det er nettopp fra sin farge breen har fått sitt navn. Den gamle opprinnelsen av ordet «Svartis» beskriver den karakteristiske dype blåfargen i isen, med kontrast til den hvite snøen.

For å besøke breen kjører du til Holand i Meløy kommune. Her kan du parkere bilen og ta skyssbåten «Isprins» over Holandsfjorden til Engenbreen.

Visste du at Svartisen er Norges nest største isbré, og den mest tilgjengelige i Europa?

Turmål i Meløy

Turforslag

Her er mulighetene mange, enten du vil oppleve innland, nasjonalpark, isbree eller øyhopping!

Meløyalpene ligger som en hvit perlerad langs fjordene, og har lenge vært en godt bevart hemmelighet blant frikjørere og toppturentusiaster.

Meløy har også en vakker skjærgård med 755 små og store øyer, omgitt av azurblått hav og de hviteste strender du kan tenke deg. Hva med å ta turen til havs, i kajakk eller på SUP?

Mat & drikke i Meløy

Spisesteder

På Brestua kan du i sommersesongen nyte utsikten ut mot Svartisen mens du spiser en deilig lunsj eller middag i solveggen på terrassen eller inne i restauranten. Brestua har et variert tilbud, og bor du i hytte eller telt kan du også bestille frokosttallerken, og nyte den med utsikt til de vakre omgivelsene.

Hvordan reise til Meløy

Slik kommer du deg hit

Om du lander med fly eller tog i Bodø, eller reiser langs Kystriksveien i bil, er kystbyen Ørnes et perfekt utgangspunkt for en oppdagelsesferd i Svartisens rike. Du kan komme deg til Ørnes med bil, buss, hurtigbåt, hurtigruten eller med egen sykkel.

Buss

Se ruteopplysninger på reisnordland.no

Bil

Se veibeskrivelse
maps.google.com

Hurtigbåt

Se rutetabell på reisnordland.no

dette må du få med deg på veien

Kjøretur fra Bodø til Meløy


Meløy turistinformasjon

Meløy turistinformasjon

Holand, Meløy
Her er en liten butikk med salg av kart, postkort, is, brus og kaffe. Du finner også toalett og tømmestasjon.

Telefon

+47 75 71 00 00 (man-fre 08.00-15.30) +47 919 24 062 (man-lør 11.00-17.00)

Åpningstider

1. juli – 1. august

Skyssbåt Isprins

engenbreenskyss.no

Utforsk flere reisemål i Salten