Storjordområdet

Storjordområdet

Storjord er spesielt kjent for sine vakre naturomgivelser, med gode utgangspunkter for både korte og lange turer i skog og mark for hele familien.

Parkering/start

Saltdal turistsenter, Storjord

Høyeste punkt

294 moh

Vanskelighetsgrad

Lett, merket sti

Lengde

0 – 5 km

Terreng

Slakt skogsterreng, sti og skogsvei 

Tidsanslag

0 – 2 timer

Turbeskrivelse

Storjord er et fint utgangspunkt for korte og lange turer. Her kan du for eksempel gå til klatrejungelen, lunt plassert ved siden av arboretet (en samling ulike treslag). Eller du kan oppsøke fosser, kulturminneløyper, hengebruer, botaniske sjeldenheter, utallige grillplasser og fiskevann. Du har også to nasjonalparker innenfor rekkevidde. Det er godt skiltet og flere av turene er egnet for rullestolbrukere og barnevogn.

Storjord er et kraftig elvemøte i Saltdal, hvor de største elvene i kommunen møtes. Derfor er det dannet en stor elveslette mellom de mektige fjellene. Her, i den høgreiste furuskogen, er det tilrettelagt for et vidt spekter av aktiviteter for hele familien og tilretteleggingen er tilpasset slik at alle har et tilbud. Vit også at dette er et av landets tørreste områder. Selv om regnet høljer ned i omkringliggende områder, kan sola skinne her. 

Turen er en av Salten Friluftsråds utvalgte 55 forførende friluftsmål i regionen.

Slik kommer du deg til Storjordområdet

Følg E6 til Saltdal turistsenter og parker her. Flere av turene i området er godt skiltet. Noen av stiene er egnet for rullestol.

Fra parkeringen er det ca 200 m til klatrejungelen og arboreet (samling av ulike treslag). Herfra kan du videre følge skiltingen mot Kjemåfossen (rundtur) eller Skogvokterboligen (via hengebru). Fra Skogvokterboligen er det en natursti forbi gamle dyregraver (rundtur). Kjemåfossen er en av de vakreste fossene i Nord Norge.

Brosjyren «Turer på Storjord» med kart og turbeskrivelse for fire dagsturer, fås på Nordland nasjonalparksenter og Saltdal turistsenter

Reis kollektivt

Til Storjord tar du deg enklest fram med buss fra Bodø/Fauske til Saltdal turistsenter (en til to avganger daglig, ca. 1,5 timers reise) eller egen bil. 

Flere turmål og aktiviteter i nærheten