Solvågtind

Solvågtind er en av de mest særegne fjelltoppene i Nord- Norge. Den endrer utseende og karakter etter både værforhold og hvilken himmelretning du ser den fra. Kommer du f.eks. kjørende fra Svenskegrensen ser fjellet ut som en vulkan som stikker opp i skyene.

Parkering/start

Saltdal turistsenter, Storjord

Høyeste punkt

1559 moh

Vanskelighetsgrad

Krevende, merket sti

Lengde

18 km t/r

Terreng

Variert

Tidsanslag

9 timer t/r

Turbeskrivelse

Solvågtinden, for et navn og for en topp! Kommer du over fra Sverige eller Saltfjellet, hilser den deg elegant velkommen til Salten og Saltdalen. Noen vil påstå at fjellet ser ut som en vulkan som stikker opp i skyene. Særlig imøtekommende ser den kanskje ikke ut, men er du i god form, er den absolutt innen rekkevidde.

Solvågtinden er 1559 meter høy og stigningen fra Storjord til toppen er ca. 1400 meter. Tar du turen, får du derfor god tid til å kjenne hjertet slå. Turen er fin å gå, med delvis gress og lettgått steinur og berg. Skulle du bli for varm er det bekker å hente vann i. Bademuligheter finner du i dalen mellom nord- og sørtoppen i det navnløse 1290-vatnet. Kanskje tar du en rast her. Utsikten fra toppen er upåklagelig.

Turen er en av Salten Friluftsråds utvalgte 55 forførende friluftsmål i regionen.

Slik kommer du deg til Solvågtinden

Kjør E6 til Storjord, og parker ved Saltdal Turistsenter eller langs veien inn til Junkerdalsura. Starter du fra turistsenteret følger du skogsveien nordover, etter at du har gått over hengebrua over elva. Etter ca. 700 m tar du av til høyre langs en god sti. Storjordkoia med rastemuligheter passeres etter 2,5 km. Stien følges til du kommer ut i snauterreng rundt 850 moh. Her blir stien mer utydelig, men det er fint terreng å gå i. Hold retningen nordover og sett nesen mot skaret mellom de to toppene, herfra går god sti helt til toppen. Vatn på 1290 moh passeres på nordsiden. Det er en luftig passasje før du kommer til sørtoppen. Vær forsiktig med å gå frampå stupene. 

Reis kollektivt

Til Storjord tar du deg enklest fram med buss eller egen bil. Buss går fra Bodø og Fauske til Saltdal turistsenter med en til to avganger per dag og ca. 2,5 timers reise.

Flere turmål og aktiviteter i nærheten

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.