Storjordområdet - Saltdal

Storjord er spesielt kjent for sine vakre naturomgivelser, med gode utgangspunkter for både korte og lange turer i skog og mark for hele familien.

Saltdal
13.11.202010:40 Kristine Solli

Her kan du gå til klatrejungelen som er plassert lunt ved siden av arboretet med gamle trær. Du har også fosser, hengebruer, utallige grillplasser, fiskevann og to nasjonalparker innenfor rekkevidde. Det er godt skiltet i alle retninger og flere av turene er egnet for rullestolbrukere og barnevogn.

Turbeskrivelse: Følg E6 til Saltdal turistsenter og parker her. Flere av turene i området er godt skiltet. Noen av stiene er egnet for rullestol. Fra parkeringen er det ca 200 m til klatrejungelen og arboreet (samling av ulike treslag). Herfra kan du videre følge skiltingen mot Kjemåfossen (rundtur) eller Skogvokterboligen (via hengebru). Fra Skogvokterboligen er det en natursti forbi gamle dyregraver (rundtur). Kjemåfossen er en av de vakreste fossene i Nord Norge.

Parkering/start: Saltdal turistsenter, Storjord.
Vanskelighetsgrad: Lett, merka sti
Stigning: ca 194 m
Høyeste punkt: 294 moh
Lengde: 0 -5 km
Tidsanslag: 0 - 2 timer
Terreng: Variert.
Kommune: Saltdal


 Foto: Jim Kristensen

Brosjyren «Turer på Storjord» med kart og turbeskrivelse for fire dagsturer, fås på nasjonalparksenteret og turistsenteret.

Til Storjord tar du deg enklest fram med buss 100 fra Bodø til Fauske (som heter 18-471 videre fra Fauske) til Saltdal turistsenter (en til to avganger daglig, ca. 1,5 timers reise fra Bodø) eller egen bil.