Dagstur til Kjerringøy

Vakre Kjerringøy er perfekt for en dagsutflukt. Her kan du trekke frisk luft og nyte den smellvakre naturen samtidig som du fyller dagen med historie og kulturaktiviteter.

Her er listen over det du må få med deg

1. Kjerringøy handelssted

Kjerringøy Handelssted er et unikt kulturminne – et helt kulturmiljø fra 1800-tallet som har frosset i tid. 15 fredede bygninger med autentisk interiør ligger vakkert til ved Kjerringøysundet og tar deg med på en tidsreise. Det er en reise tilbake til nordlandsbåten og jektenes tidsalder, en tid skapt av tørrfisk og tran. 

På våren må du nøye deg med å vandre blant de gamle husene, for museet har ikke åpne bygninger før sommersesongen åpner i juni.

2. Karl Erik Harr museet

Museet åpnet våren 2019 og inneholder bildeutstillinger om kystlivet i nord. Her kan du se bilder fra Kjerringøy, Lofoten, Hamarøy og Helgeland. Kanskje møter du maleren som fremdeles er aktiv og som har en stor produksjon bak seg, alltid i arbeid under åpen himmel. Og alltid opptatt av sin elskede landsdel; Nordland.

3. Galleri Zahlfjøsen

Zahlfjøsen ble bygget av kjøpmann Zahl på Kjerringøy i 1892-94, som opprinnelig drev handelsstedet i sin tid. Fjøsen var i ordinær drift fram til sommeren 1995, men har nå blitt omgjort til galleri. Her finner du idag utstillingen «Hamsun i film og bilder», båtbyggeri og bibliotek.

For å besøke galleriet utenom sommersesong, forhåndsbestill til zahlfjosen@gmail.com eller ring 97102757.

Zahlfjøsen

4. Kjerringøy bryggehotell

Middagen tar du hos Kjerringøy bryggehotell. Store panoramavinduer gjør sitt til at du får en spesiell opplevelse med nydelig utsikt over karlsøyfjorden og til Lofotveggen. I sommerhalvåret kan du nyte måltidet i uteserveringen. Dersom dere vil nyte Kjerringøyidyllen litt lengre, kan dere også legge inn en overnatting her.

5. Kjerringøy rorbusenter

Kjører du heeelt ut til Tårnvika ytterst på Kjerringøy, finner du dette spennende stedet. Et sjarmerende og artig sted for både store og små. Her bor du tett på strand, hav og fjell med uendelige turmuligheter.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.