Guidet fottur til Keiservarden i Bodø

Keiservarden er en skikkelig klassiker for folk i Bodø. Fjellet er et av Bodøs mest besøkte turmål, og er kjent for sin fantastiske utsikt over byen, havet, øya Landegode og Lofotveggen. I godt vær sommerstid er dette et av de beste stedene for å se midnattsola.

18.12.201710:34 Stine Eidissen Bya

Keiservarden er turmål nr 1 for mange i Bodø. Turen via Keiserstien opp til Keiservarden 366 moh. er ingen veldig krevende tur. Det finnes flere alternative stier på turen.

360° utsikt; i klart vær er utsikten fra Keiservarden fenomenal i alle himmelretninger. Er vi heldige ser vi over mot Lofoten, Værøy og Røst (de to ytterste øyene i Lofoten). Bodø by ligger under oss, storhavet mot vest, Børvasstindane og grensefjell mot Sverige i øst.

Steintrapper bygget av Sherpaer; det går flere ruter til toppen av Keiservarden. I 2016 ble Keiserstien bygget av sherpaer fra Nepal for å beskytte terrenget mot slitasje og for å stimulere folk i Bodø til å gå enda mer på tur. Trappene gjør turen til topps både enklere og morsommere. Her går du sjelden alene; stien til Keiservarden er Bodøs største og mest brukte tredemølle.

Keiservarden er oppkalt etter den tyske keiseren Wilhelm II, som besøkte toppen i 1891 på et av hans besøk i Norge. På toppen er det en plakett til minne om denne turen.

Pris

800,-

Per person.


Nivå

Middels. Du må være i stand til å gå på sti i noe kupert terreng og litt stigning.


Varighet

Varighet 4 - 5 t totalt inkl transport fra Bodø sentrum. Turen kan gjøres på kortere tid, men vi velger å nyte turen, særlig hvis det er godt vær.


Antall deltakere

Minimum to pers. Turen kan gjennomføres for store grupper, da deler vi opp i mindre lag á 8 - 10 pers som går med hver sin guide.


Sesong
Hele året. Vinterstid helst i godt vær.


Booking og mer info:

https://nordlandturselskap.no/opplevelser/keiservarden-bodo/

Nordland Turselskap

+47 90 63 60 86
post@nordlandturselskap.no 

Per Arne Skjelvik
Keiservarden
Turen til Keiservarden går i noe småkupert terreng på god sti. , click to open in lightbox
Terje Rakke
Keiservarden
Keiservarden i Bodø, utsikt fra toppen, click to open in lightbox