Aktiviteter å gjøre på sommernatta

Vi skal ikkje sova bort sumarnatta synger Aslaug Låstad Lygre.
Er du heldig å befinne deg i Salten mellom slutten av mai til midten av juli, så er dette ord å leve etter.

Noen dager sitter det ekstra langt inne å skulle gå å legge seg når kvelden kommer – spesielt når solen fortsatt ligger over horisonten og maler både bygd og by oransje av deilig kveldssol.

Her er våre tips til hvordan du bør nyte de nordnorske sommerkveldene, gjøre dem litt lengre, og opplevelsene enda større:

Ta et kveldsbad

Vi er heldige som har mange små viker og strender langs hele kysten, og på innlandet har vi vakre fjellvann, elver og kulper. Vi har uendelig med bademuligheter i Salten, og litt magisk er det å bade både i lys og vann en sen sommerkveld.

Spis kveldsmaten ute

Brødskivene må ikke alltid nytes ved kjøkkenbordet, både store og små er garantert å legge seg med et smil om munnen om kveldsmaten spises ute. 

Smør matpakke eller lag fredagstacoen på stormkjøkken. Ta med vennegjengen eller familien på midtnattsol-jakt. 

Padle i solnedgang

Blikkstille vann og midtnattssol er en perfekt anledning for å lete frem SUP’en eller kajakken.

Slike rolige og behagelige vannaktiviteter blir desto bedre på natten, når alt du hører er havet som skvulper, og du kjenner solen som varmer i kinnene. Minst like vakkert er det i periodene like før og etter midnattssola er her for fullt, når du kan oppleve solnedgang og soloppgang med bare ett minutts mellomrom.

Topptur med ski på beina

Kanskje er du av typen som foretrekker litt mere action? Topptur på ski i midnattsol er en opplevelse for livet. Å slynge seg nedover snøen som glitrer i sommersola, i ført T-skjorte og shorts er helt spesielt.

Dra på sykkeltur

Vil du oppleve midtnattsolen fra sykkelsetet kan dette gjøres på mange måter. Enten du liker landeveissykling eller fjellveissykling, eller kanskje du er enda tøffere å driver med terrengsykling. Salten er perfekt for sykling. 

Gå på topptur

Se solen snuse på horisonten fra en av Saltens mange fjelltopper. Det er noe helt eget å sitte på en fjelltopp midt på natten, helt stille rundt seg og med naturen for seg selv. 

Midnattsgolf

Sving deg gjennom natten med et slag golf. Her kan du spille hele natta om du ønsker. Landskapet og golfbanen forandres når den bader i midnattsol, så dette er en opplevelse du sent vil glemme. 

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.