Sundsfjordfjellet

I Sundsfjorden starter anleggsveien som tar deg opp til Sundsfjordfjellet, som ligger i Gildeskål kommune. Vel opp kommer du opp i et vakkert og vidt fjellandskap. Her kan du også besøke Láhko nasjonalpark. Toppunktet på veien er ca 520 moh.

Fjellveissykling
01.03.202112:48 Julie Abelsen

Fjellveissykling i idylliske Gildeskål.


I Gildeskål kommune langs FV17 ligger Sundsfjorden. For å ta turen opp til Sundsfjellet starter man turen starter nede i Sundsfjord, herfra følger man anleggsveien som går oppover fjellsiden. Grusveien er lett å få øye på, og starter rett ved fylkesveien. Det kan være fint å bemerke seg at turen er ca 14 km.

Foto: Sigurd Pedersen

På tur oppover fjellsiden får du en fantastisk utsikt ned over bebyggelse, broer og den vakre Sundsfjorden som slynger seg innover landskapet. 

Foto: Sigurd Pedersen

Vel oppe kommer man inn i et enestående, åpent og vidt fjellandskap. Her kan du også besøke Láhko nasjonalpark. Toppunktet på turen er 520 moh

Foto: Sigurd Pedersen

Turen er tilgjengelig fra midtsommer, og på ekstra varme dager anbefaler vi å ta med et håndkle  i sekken, så kan man fint ta seg en dukkert når man kommer til toppen. 

Les mer om aktiviteter og opplevelser i Gildeskål HER.

Tips til turen

Sykkelutleie

Kart over fjellveiene