Salten

La deg sjarmere av kontrastene i Bodø og Salten. Her finner du et mangfold av festivaler og konserter, turmuligheter, grotter, isbreer, nasjonalparker og verdens sterkeste tidevannsstrøm - Saltstraumen.

20.06.201912:40 Stine Eidissen Bya

Kun 90 minutter med fly fra Oslo, mellom steile Børvasstinder og skjærgården, møter kystbyen Bodø deg med både gourmetrestauranter, badeland, kaféliv og kjøpesenter. Bare en halvtime fra bylivet ligger verdens sterkeste tidevannsstrøm – Saltstraumen. Universitetsbyen huser også et variert festivalprogram, som blant annet Nordland Musikkfestuke med konsertscener ute i naturen. Bodøs kommunikasjonsmuligheter gjør byen til et optimalt utgangspunkt for å utforske hele regionen.

I Salten kan du oppleve en rekke naturfenomener på nært hold. Kontrastene er store – fra hav til høyfjell, fra midnattssol til nordlys, fra hvite strender til snaufjell. Området er et natureldorado med vill natur og flere berømte nasjonalparker. Her får du oppleve storslagen natur uten å gå i kø.

Attraksjonene i Salten spenner fra isbreen Svartisen i sør, til Hamsuns rike i nord. Fra Norges nest største isbre i Meløy går ferden nordover via unike overnattingssteder, utallige turløyper og fjelltopper, grotter, fantastiske fiskemuligheter, museer og kulturformidlere, pluss bylivet i en av landets raskest voksende byer, Bodø. Men det er i Hamsuns Rike, på Hamsunsenteret, du kan bli bedre kjent med Nobelprisvinner Knut Hamsuns liv og forfatterskap. Og helt ytterst på Tranøy kan du nyte kunstinstallasjoner ute i det fri med panoramautsikt mot Lofotveggen.

Les mer om å reise i Salten her