Nordarnøy kystfort

Nordarnøy kystfort

Nordarnøy kystfort var et fokusområde for tysk militær. I dag er det et sted for turgåere, de som ønsker å skue mot midnattssolen, og en viktig del av krigshistorien i Salten

I Gildeskål kalles Nordarnøy kystfort for «batteriet». Det er mange spennende historier knyttet til Nordarnøy kystfort, som ble bygget i 1941-1942 helt på enden av Nordarnøy. Med god utsikt mot Bodøhalvøya var det under krigen et strategisk plassert tysk kystartilleri. Med god utsikt mot Bodøhalvøya er det i dag et unikt sted å oppleve midnattssola og luftig kystnatur. Med Saltenfjorden, Blixvær, Fleinvær og Lofotveggen som bakgrunn er det et åpent og vakkert landskap som møter deg når du tar turen hit.

På Nordarnøy går det en tursti til Kystfortet. Turen går langs sjøkanten fra enden av bra over Arnøysundet som binder Sør- og Nordarnøy sammen, eller fra enden av hovedveien på Nordarnøy. Startpunktene er merket.

Vi har ordnet en digital guide du kan ta med deg på turen. Når du kommer til Nordarnøy kystfort får du mulighet til å lære mer om den spennende historien som har utspunnet seg her på Nordarnøy og vært med å forme et helt samfunn både under og etter krigen.

På festningsområdet var det flere bygg som i dag er borte; sambandssentral, arrest, kjøkken, skrivestue, maskinhus, vannbasseng, snekkerverksted, sykestue og offisersmesse, luftvernstillinger og lyskasterstillinger. I dag står kommandotårnet og to av kanonene intakt. Du kan lære mer på turen med å bruke guiden, velg selv om du vil lese på egen hånd eller lytte til den.

Overnatting

Arnøy brygge med flotte sjøleiligheter, restaurant og fiskeopplevelser. Hos dem kan du leie båt og utforske øyriket i Salten på egenhånd – øyhopp med egen båt til Fleinvær, Støtt og Bolga. Ta deg god tid, og legg gjerne inn noen overnattinger på båtferden.

Har du ikke mulighet til å kjøre båt selv, så fortvil ikke. Aasgardr Services på Sørarnøy tilbyr også båtsafari til smellvakre Fugløya og øyhopping på bestilling.

Da kan du også ta turen videre til The Arctic Hideaway på øya Fleinvær. Her kan du puste ut og nyte stillhet i kombinasjon med verdenskjent arkitektur.

Arnøyene

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.