Nedre Naver – Glomfjordløva

Nedre Naver og Glomfjordløva

Glomfjellet er en del av nasjonalparkene Lákho og Saltfjellet -Svartisen. Her finner du et unikt kalk/karstlandskap. Turen til Nedre Naver går gjennom Lákho i lett, åpent fjellterreng. Du passerer Glomfjordløva, en stor stein som ser ut som en sjøløve. Her kan du gjerne klatre opp og ta ditt eget bilde. 

Parkering/start

Ved Namnlausvatnet

Høyeste punkt

570 moh

Venskelighetsgrad

Middels

Lengde

11 km t/r

Terreng

Anleggsvei og sti i fjellterreng

Tidsanslag

4 timer.

Turbeskrivelse

Ved turmålet Nedre Naver finner du også Rallarbrakka som har åpen kafé enkelte dager om sommeren. Her er også den spektakulære Fykantrappa med ca. 1100 trinn. Både veien opp, anleggsveien, brakkene ved Nedre Naver og Fykantrappa er bygd i forbindelse med den store kraftutbyggingen på Glomfjellet. Utsikten er formidabel! Selve Fykantrappa er dessverre foreløpig stengt.

Ta av fv. 17 ved Fykanvannet og kjør opp Fjellveien langs Fykanvatnet og gjennom to tuneller til parkeringsplassen ved Namnlausvatnet. Vær oppmerksom på at veien kan være ujevn i de mørke tunellene, men det er ikke et problem om du bare avpasser farten. Følg den gamle anleggsveien vestover til vestenden av Namnlausvatnet. Her tar du av på sti med rød T-merking vestover mot nedre Navervatnet.

Ved Nedre Naver finner du Rallarbrakka og Fykantrappa. Vi anbefaler å ta samme turen tilbake, men ta gjerne også Fykantrappa i øyensyn. Utsikten og trappa er et imponerende skue!

Dette kan du finne på i nærheten

Slik kommer du deg til Nedre Naver

Til Støtt kommer du enklest med hurtigbåt/lokalbåt.
Du kan også velge å komme i egen båt.
Det er gjestehavn ved Støtt brygge.

Hurtigbåten går direkte fra Bodø til Støtt (Nordlandsekspressen), daglig avgang, ca. 1 times reise. Det er også mulig å reise med buss fra Bodø til Ørnes kai. Lokalbåt fra Ørnes til Støtt, enkelte dager i uken. 

Flere turmål og aktiviteter i området