Innerstøtt

På Støtt møter storhavet den skjerma Meløyskjærgården. Støtt er det nordligste øyværet på Helgelandskysten og Meløy. Øya i seg selv er en vakker øy, midt i hovedleia langs verdens vakreste kyst. På innsiden går så godt som all båttrafikk langs kysten. Her oser det av kystkultur i et åpent og vakkert øylandskap. Turen rundt Innerstøtt byr på idylliske sandstrender og et yrende fugleliv.

Parkering/start

Støtt brygge

Høyeste punkt

10 moh

Venskelighetsgrad

Lett

Lengde

6,5 km rundtur

Terreng

Asfaltvei og merket sti

Tidsanslag

2 timer.

Turbeskrivelse

Turen rundt Innerstøtt starter ved Støtt brygge, gjestehavna og hurtigbåtkaia. Gå veien over brua mot øst til Innerstøtt. Veien du følger går forbi bedehuset, før du følger den merka stien til Tjuvdalen og videre til Stavnes og over den sørligste odden på øya.

Når du har rundet odden og startet turen nordover igjen, kommer du etter hvert inn på veien som tar deg tilbake til Støtt brygge og hurtigbåtkaia. 

Turen er merket med skilt og blå merker. 

Dette kan du finne på i nærheten

Slik kommer du deg til Innerstøtt

Til Støtt kommer du enklest med hurtigbåt/lokalbåt.
Du kan også velge å komme i egen båt.
Det er gjestehavn ved Støtt brygge.

Hurtigbåten går direkte fra Bodø til Støtt (Nordlandsekspressen), daglig avgang, ca. 1 times reise. Det er også mulig å reise med buss fra Bodø til Ørnes kai. Lokalbåt fra Ørnes til Støtt, enkelte dager i uken. 

Flere turmål og aktiviteter i området