Hornneset

Som navnet sier, stikker Hornneset seg ut i havet, ut i krystallklart vann og kritthvit sand og ut mot Meløys vakre øyverden. Her ute opplever du sandstrender, gressletter, lyngrabber, svaberg, åser og idyllisk skogsterreng.

Parkering/start

Parkeringsplassen på Fore, Reipå.

Høyeste punkt

30 moh

Venskelighetsgrad

Lett, merket sti

Lengde

4 km rundtur

Terreng

Langs sti og skogsvei, noen bløte parti.

Tidsanslag

1,5 time.

Turbeskrivelse

Fra Hornneset har du fantastisk utsikt. Turen er lettgått og egner seg for de fleste. Vil du ha litt større utfordringer og se det hele litt mer fra oven, kan du ta en avstikker opp på Horntinden. Hornneset er kåret til Meløys mest attraktive turområde, og det med god grunn.

I sentrum av Reipå, tar du av til Fore og kjører/går/sykler forbi kirken og videre rett fram til veis ende og parkeringsplassen på Fore. Herfra går det flere stier som tar deg til turens hovedmål – strendene og svabergene ut mot havet. Tellturkoden finner du på turkassen i vika lengst mot nord.

«Innerveien» – ta til høyre i første kryss og følg stien mot havet. «Midtre vei» – følg stien rett fram, litt raskere tur enn «Innerveien». «Fjæraveien» – følg stien og ta ned mot havet i første kryss og følg bergene ut til de vakre strendene. Velg gjerne den ene turen ut og den andre tilbake, men bruk gjerne litt tid ute på neset til å roe ned og utforske de mange vikene.

Dette kan du finne på i nærheten

Slik kommer du deg til Hornneset

Til Hornneset tar du deg lettest fram med egen bil, eller ta bussen langs fv. 17. Buss fra Bodø/Ørnes til Reipå sentrum er også et alternativ. Flere ganger daglig. Du kan ta sykkelen gratis med på bussen.

Vil du overnatte kan du overnatte på Reipå Camping, Ørnes hotell eller telte på egenhånd i en selvvalgt vik.

Flere turmål og aktiviteter i området