Engenbreen

Engenbreen er Norges lavest liggende isbre. Den er en brearm av Norges nest største isbre, Svartisen. Området gir deg et storslått inntrykk av breenes utvikling i et majestetisk landskap. Engenbreen ligger lett tilgjengelig, er mye besøkt og byr på unike naturopplevelser.

Parkering/start

Parkeringsplassen for båt til Engenbreen i Holandsvika

Høyeste punkt

125 moh

Venskelighetsgrad

Middels

Lengde

4,6 km en vei

Terreng

Lettgått, med mye nakent fjell

Tidsanslag

3 timer

Turbeskrivelse

Kommer du sørfra, er det ca. 12 km langs fv. 17 fra Forøy til Holandsvika, hvor skyssbåten anløper. Kommer du nordfra er det ca. 24 km fra Glomfjord til Holandsvika.

Til Engenbreen / Svartisen må du ta skyssbåten, Isprins. Båtturen tar ca. 10 minutter og er en opplevelse i seg selv. På Isprins kan du leie sykkel og sykle 3 km innover grusveien mot breen. Du kan også velge å gå.

Fra enden av grusveien følger du merket sti. Et lite stykke oppover bergene deler stien seg. Følg den lyseblå rett fram. Det er den letteste veien til Varden og videre mot Tåkeheimen/Helgelandsbukken om du vil. Varden er målet for denne turen. Av sikkerhetsmessige grunner anbefaler vi ingen å gå nærmere breen enn varden.

Dette kan du finne på i nærheten

Slik kommer du deg til Engenbreen

Til Holandsvika, som er utgangspunktet for turen tar du deg lettest fram med egen bil, eller bussen langs fv. 17 fra Bodø/Ørnes og Forøy til Holandsvika. Flere avganger daglig. 

Flere turmål og aktiviteter i området