Ny direkterute München – Bodø

Discover Airlines setter opp ny direkterute mellom München og Bodø sommeren 2025.

Ny direkterute til Bodø

Discover Airlines setter opp ny direkterute mellom München og Bodø neste sommer.

Dermed har Bodø og Nordland passert en ny milepæl.

Dette er et resultat av hardt arbeid over tid. Vi er veldig stolte over at reiselivsnæringen nå har skapt så mange tilbud at en tung, internasjonal aktør ser på Bodø og Nordland som et attraktivt reisemål.

sier Ann-Kristin Rønning Nilsen, daglig leder i Visit Bodø.

Det er ingen tvil om at en ny direkterute er et kjærkomment tilbud. Både for å hente inn flere turister fra Tyskland, men også fordi dette gjør det mulig for folk i Nordland å komme seg lettere ut i Europa.

Så er det mange aktører som har bidratt til at den nye ruten kunne realiseres.

– Vi har hatt et tett samarbeid med både Avinor, Visit Lofoten og Nord Norsk Reiseliv, understreker Rønning Nilsen.

Bodø sentrum

Det faktum at Bodø i år er europeisk kulturhovedstad har også bidratt til å øke den internasjonale interessen for fylkeshovedstaden og hele fylket.

Så har ikke Visit Bodø tenkt å hvile på laurbærene:

Det er nå den store jobben begynner. Vi er sammen nødt til å forsterke vår internasjonale markedsføring, slik at den nye ruten blir så synlig som mulig.

sier Rønning Nilsen

Og her mener Rønning Nilsen at det er avgjørende at alle gode krefter spiller på lag:

Skal vi lykkes med en videre satsing, må vi sørge for at vi klarer å kombinere utvikling og vekst basert på bærekraftige vilkår. Dette forutsetter da at reiselivet i Nordland går sammen om et felles løft. I tillegg er det viktig at vi får med oss de offentlige utviklingsaktørene, som blant annet Nordland fylkeskommune, Innovasjon Norge, kommunene og regionråd.

Mars neste år kommer Norwegian Travel Workshop (NTW) til Bodø, hvor 400 internasjonale reiseoperatører kommer til byen. Her skal de, sammen med like mange norske leverandører sette sammen og selge turer til Norge. Totalt skal det gjennomføres rundt 9.000 salgsmøter. NTW arrangeres årlig på forskjellige steder i Norge av Innovasjon Norge.

Dette gir en unik anledning til å presentere oss for et stort antall internasjonale reisearrangører.

Dette er en god nyhet for reiselivsnæringen i hele Bodøregionen. Bodø2024 har skapt mer oppmerksomhet i Europa og kanskje bidratt til akkurat dette. Det gir folk i Salten større valgmuligheter til å reise, og enklere for besøkende å komme til oss.

sier ordfører i Bodø kommune, Odd Emil Ingebrigtsen.

Flyruten mellom München og Bodø gir oss en unik kobling mot Europa, og enda viktigere, den gjør det mulig å invitere enda flere europeere velkommen til Bodø og Salten.

Nå er Bodø i vinden – og denne trenden skal vi fortsette med i mange år fremover. Jeg er selv en stolt ambassadør for Bodø, og det er utrolig hva vi kan få til når vi står samlet.

sier Halvor Waldemarsen, sjef forretningsutvikling ved Bodø lufthavn.
Restaurant Lystpå
Restaurant Lystpå (Karoline O.A. Pettersen)

Det er svært bra at Bodø kan dra nytte av suksessen i Lofoten. Bodø som HUB med våre forbindelser til Lofoten og Helgeland, så er vi et ideelt knutepunkt for internasjonalt reisende som ønsker å besøke oss. I tillegg har vi enorm suksess med europeisk kulturhovedstad og stor interesse for Nord Norge og Bodø, med tidenes sommersesong i år. Dette er en gamechanger for Bodøregionen, og en rute som næringslivet og reiselivsnæringen har drømt om

sier Elnar Holmen adm Dir i BRUS.

Den nye ruten representerer et utrolig viktig ledd i å øke tilgjengeligheten til Bodø og hele Nordland fra et av våre største markeder.

Bodø er i ferd med å bli et populært reisemål for europeere i sommerhalvåret. Byen har etablert seg som en spennende by å besøke for turister i hele Europa med sitt rike kulturtilbud som europeisk kulturhovedstad i år. Det har vært med på å gi utenlandsturismen i byen et løft.

Den nye ruten vil ikke bare forsterke Bodø, Lofotens, Narviks, Vesterålens og Helgelands posisjon som attraktive reisemål, men også tjene som vitale forbindelser for lokalsamfunn og næringsliv til Tyskland. Sammen med Visit Bodø skal vi bidra til å forsterke markedsføringen av ruten fra München til Bodø.

sier Leder for PR og kommunikasjon i NordNorsk Reiseliv, Siw Sandvik.

Fakta

  • Oppstart 2. Juni 2025 
  • Vil gå med en ukentlig avgang juni – på mandager.
  • Fra 1.  juli vil frekvens øke til 2 avganger i uken – mandag og torsdag
  • Ruten vil gå ut oktober 2025. 

(Dette kan endre seg siden det fortsatt er 10 måneder til oppstart)

Du er kanskje også interessert i…

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.