Ting å finne på i førjulstiden

Har du lyst til å bruke førjulstiden på å gjøre noe hyggelig sammen med familien eller gode venner? Her er våre forslag til hva dere kan finne på for å komme i julestemning.

1. Besøk Julekolonialen i Valnesfjord

Besøk Julekolonialen hos Han sylte i Valnesfjord. Her får du en god dose ekte julenostalgi med stemningsfulle produkter for juleelskere. Du finner både julepynt og gaver for alle og en hver. Du kan også handle i julekolonialens nettbutikk

Julekolonialen har åpent fra 27. oktober og frem til jul

2. Julegrantenning

Bodø sentrum // 27. november

Tradisjonen tro er det julegrantenning på torget i Bodø første søndag i advent. Tidspunkt i år er kl. 15.00.

Gildeskål kommunehus, Inndyr // 1. desember

I samarbeid med Lakho Voices blir det Julegrantenning ved kommunehuset på Inndyr. Det blir enkel servering av kaffe, saft og pepperkaker. Koret synger, vi går rundt juletreet å kanskje kommer julenissen. Tidspunkt er kl. 17.00

3. Stå på skøyter

Stå på skøyter på lekeplassen på Kvartal 99 i Bodø sentrum. Banen ligger på toppen av parkeringshuset og er underkjølt, slik at du kan stå på skøyter til og med når det er litt varme i lufta.

Har du ikke skøyter kan du låne gratis hos BUA Bodø.

4. Kultursenterets julemarked

3. – 4. desember arrangerer Nordland Kultursenter sitt tradisjonsrike julemarked. Her finner du lokalt kunsthåndverk, kortreiste delikatesser, elevbedrifter og kulturopplevelser for store og små

5. Førjulskos på Kjerringøy handelssted

Her kan du oppleve husflidlagets julemarked, bli med å lete etter jektenissen, kjøre hest og vogn, handle i det gamle bakeriet fra 1800-tallet, være med å støpe lys, kjøpe godis og julegaver i kramboden og nyte deilige fristelser i kaféen. Perfekt å ta med hele familien på!

Disse dagene kan du oppleve Førjulskos på Kjerringøy

Lørdag 19. november kl. 11.00 – 16.00
Søndag 20. november kl. 11.00 – 16.00
Lørdag 26. november kl. 11.00 – 16.00
Lørdag 3. desember kl. 11.00 – 16.00

6. Juleverksted hos Zahlfjøsen

Her kan hele familien sammen lage naturrelatert julepynt, kort, merkelapper, fuglemat m.m. Det serveres hjemmelagd gløgg, kaffe/te og noe å bite i. Juleverkstedet arrangeres på de samme dagene som Førjulskos på Kjerringøy handelssted, og er perfekt å kombinere.

Lørdag 19. november kl. 11.00 – 16.00
Søndag 20. november kl. 11.00 – 16.00
Lørdag 26. november kl. 11.00 – 16.00
Lørdag 3. desember kl. 11.00 – 16.00

7. Handle julegaver, julekort og gavelapper hos Ingrid Oline

Bodøjenta Ingrid Oline har byens fineste gavelapper og julekort. Håndmalt design som du ikke finner noen andre plasser. I butikken hennes på City Nord finner du også masse fine julegavetips til både små og store.

8. Dra på sesongåpning hos Vestvatn alpinanlegg i romjulen

27. desember er planlagt sesongstart hos Vestvatn alpinanlegg i Misvær. Her finner du heis på 1250m med 4 nedfarter, gratis familiebakke, langrennsløyper og kaféutsalg.

9. Tradisjonelle Julemesser og julemarked.

Hva er vel førjulstiden uten en tur innom en tradisjonell julemesse eller julemarked? Kombiner julegavehandel med en koselig førjulstund og julestemning med kafé, stands og loddsalg.

Lørdag 12. november
Julemesse i Gildeskål kulturhus
Julemarked i Straumen på Tørfjorden grendehus

10. Juleshow med Vennebyen og shopping.

Bli med på juleshow med Vennebyen på City Nord 19. november! Ta med familien på julehandel og møt Jumpi, Ted og Apa på meet-and-greet etter showet.

11. Ponniridning på torget i Bodø.


Ponnitrav tar med seg ponniene Leon og Babs til torget i Bodø. Det blir det mulighet for å både hilse og ri på ponniene. Da Leon og Babs ikke er så store, tåler de ikke så mye vekt, så dette er en aktivitet som egner seg best for de minste barna.

Dere kan møte Leon og Babs mellom klokken 13 og 14 lørdag 17. desember, på torget.

Obs! ikke over 50 kg.

12. Besøk Karl Erik Harr Museet på Kjerringøy

Nyt en rolig stund på museet blant mange fantastiske verk av Karl Erik Harr. Benytt anledningen til å handle julegaver og julekort.
Museet holder åpent med gratis inngang i hele november.

3. desember klokken 13.00 blir det konsert med Karoline Åseng og Ole Martin Bendiksen.

Åpningstider i førjulstida.
19. november // 11.00 – 16.00
20. november // 11.00 – 16.00
26. november // 11.00 – 16.00
03. desember // 11.00 – 16.00

13. Ta en dag i klatrehallen


Ikke utsett nyttårsforsettet, vær i aktivitet i hele desember. Ta med venner og familie for en morsom og utfordrende dag eller kveld i klatreveggen.

Mørkvedhallen klatresenter holder åpent alle dager i julen bortsett fra julaften og 1. juledag.