Ting å finne på i førjulstiden

Har du lyst til å bruke førjulstiden på å gjøre noe hyggelig sammen med familien eller gode venner? Her er våre forslag til hva dere kan finne på for å komme i julestemning i Bodø.

Foto: Frank R. Dahl

1. Julegrantenning og avduking av juletreinstallasjon

Bodø sentrum // 2. desember

2. desember blir det både julegrantenning på torget og avdukning av Bodøs nye juletreinstallasjon utenfor Stormen bibliotek.

Avdukning av Bodøs nye juletreinstallasjon – kl. 14.00, Stormen bibliotek

Julegrantenning på torget – kl. 15.00 på torget i Bodø.

2. Julemarked i Bodø sentrum

15. – 17. desember blir det julemarked i Glasshuset og torget. Kom i julestemning, finn årets julegaver hos lokale produsenter eller kjøp deilig julesnacks. Kanskje kommer julenissen også?

Visit Bodø

3. Stå på skøyter

Stå på skøyter på Kvartal 99 i Bodø sentrum. Banen ligger på toppen av parkeringshuset og er underkjølt, slik at du kan stå på skøyter til og med når det er litt varme i lufta.

Har du ikke skøyter kan du låne gratis hos BUA Bodø.

4. Kultursenterets julemarked

9. – 10. desember arrangerer Nordland Kultursenter sitt tradisjonsrike julemarked. Her finner du lokalt kunsthåndverk, kortreiste delikatesser, elevbedrifter og kulturopplevelser for store og små

5. Førjulskos på Kjerringøy handelssted

Her kommer du garantert i julestemning, bli med å lete etter jektenissen, kjøre hest og vogn, handle i det gamle bakeriet fra 1800-tallet, være med å støpe lys, kjøpe godis og julegaver i kramboden og nyte deilige fristelser i kaféen. Perfekt å ta med hele familien på!

Disse dagene kan du oppleve Førjulskos på Kjerringøy

Lørdag 2. desember kl. 11.00 – 16.00
Lørdag 9. desember kl. 11.00 – 16.00

6. Besøk pepperkakebyen

Pepperkakebyen i Bodø åpner i ny drakt på Quality Hotel Ramsalt. Pepperkakebyen åpner 29. november og er tilgjengelig for besøk for alle som ønsker. Ta med hele familien og kom i julestemning.

7. Badstue og isbad

Ta med gode venninner og nyt badstue etter fulgt av et iskaldt bad hos Pust Bodø. Et etterlengtet pust i bakken i førjulsstresset.

Bading ved Pust Bodø
Bading ved Pust Bodø (Kontrafei Media)

8. Luciakonsert i Bodø Domkirke

13. desember er Luciadagen og den tradisjonsrike Luciakonserten arrangeres i Bodø Domkirke. En stemningsfull konsert som er blitt fast tradisjon for mange.9. Juleshow- og konserter

Stormen konserthus byr på flere opptredener i førjulstiden, som sikrer den gode julestemningen. Alt fra konserter til forestillinger. Her finner du noe for hele familien.

Se hele programmet på Stormen sine nettsider

Konsert i Stormen
Konsert i Stormen (Karoline O. A. Pettersen)