Bodø & Saltens beste shoppingsteder

Her er våre beste shoppingtips for deg som elsker god design og som er på jakt etter de unike lokale produktene. Eller for deg som vil boltre deg på ett av byens shoppingsenter.

1. Bærekraftig design fra Studio EBN

Bodø-designeren Elisabeth Benonisen står bak disse veskene og tilbehøret som er inspirert av arktisk natur. Merket karakteriseres av nordisk minimalisme, håndverk og lokal tradisjon. Alle produktene er laget av lakseskinn fra norden – ett biprodukt fra matindustrien som ellers ikke ville blitt brukt.

Produktene får du kjøpt hos Studio EBNs butikk i Bodø sentrum – Storgata 8 (inngang i Professor Schyttes gt.).

2. Lokale designerklær fra FOGG Gildeskål

FOGG Gildeskål har ullprodukter av høy kvalitet og lekker design. Bak merket finner du søstrene Gøril og Frøydis fra Gildeskål i Salten – Frøydis er arkitekt og Gøril er bunadsmester. 

Lokale produkter fra Bodø & salten

FOGG Gildeskål

Plaggene deres har et moderne design inspirert av Arktisk livsstil og kultur. Gjennom kvalitet, håndverk, historie og design deler Gøril og Frøydis livsstilen og tenkemåten sin fra nord. Produktene passer for deg som vil ha kvalitetsplagg som varer lenge uten å gå på kompromiss med stil.

Produktene finner du hos FOGGs butikk i Gildeskål, eller hos ett av deres utsalgssteder i Bodø sentrum: O Johanson på torget og No14 i Glasshuset.

3. Eksklusiv hudpleie fra Brudanger Norway

Produsert blant mektig natur blir det eksklusive hudepleiemerket Brudanger til. I produktene blir det bare brukt økologiske og naturlige ingredienser, som vil gi huden din gløden den trenger. 

Bak merket står sykepleier og kosmetikkutvikler, Hege Granberg. Med utdannelse fra Italia har hun tatt med seg læren om urter og hvilken effekt de har på huden. Produktene i hudpleieserien er nøye utvalgt og sammensatt.

Kan kjøpes hos Salmon Center Gildeskål og i nettbutikk. Passer til både menn og damer.

4. Nord-Norges største kjøpesenter – City Nord

Det store senteret huser over 100 butikker, både kjente kjeder og loale produsenter. Her finner du altså et mangfold av shoppingmuligheter og spisesteder.

Senteret har åpent fra 10.00 – 21.00 på hverdager og 10.00 – 19.00 på lørdager.

Senteret har gode og gratise parkeringsmuligheter.

5. Bodø sentrum og KOCH-senteret

I Bodø sentrum finner du hyggelige gater med kaféer, restauranter, parker og torg. Kjøp deg en kaffe to-go og utforsk byens folkeliv. I tillegg kan du vandre gjennom Glasshuspassasjen og shoppe på KOCH kjøpesenter midt i smørøyet av byen. I Bodø sentrum finnes både små nisjebutikker og store innbydende kjedebutikker.

KOCH-senteret har åpent 10 – 20 på hverdager og 10 – 18 på lørdager.

Har du lav shoppekondis er det heldigvis mange gode pausesteder. Test byens beste kanelbolle hos Brødrene Berbusmel, ta et glass champagne og en makron hos Craig Alibone Pâtisserie og Champagneria, eller slapp av med god utsikt på Stormen Bibliotek.

6. Husfliden

Husfliden i Bodø har både tradisjonelle og lokale håndtverksprodukter, og er en av byens eldste butikker. Her finner du god kvalitet og nordnorske særegenheter – både klær, gaver og bruksting.

Husfliden finner du i Storgata 23 i Bodø.