Sportsarrangement

Marcialonga Arctic Ski Race

Om

Velkommen til et spektakulært skimaraton, med start og mål i Rådhusparken, midt i Bodø sentrum. 9. mars 2024 går startsskuddet for første utgave av Marcialonga Arctic Ski Race i Nordlands hovedstad, rett nord for polarsirkelen.

Løpet blir en skifest utenom det vanlige, som kan skilte med både urbane omgivelser og det beste nordlandsnaturen har å by på. Løypa er utformet for å være tilgjengelig for alle – fra den alminnelige skientusiast til eliteutøveren. En høydeforskjell på hele 850 meter sørger allikevel for at det blir en tøff, men fair konkurranse i den vakre Bodømarka, omkranset av hav og fjell.

Løpets hjerte er midt i Bodø sentrum. Dette medfører en unik mulighet til å gjennomføre et kompakt arrangement. Løperne kan gå fra byens hoteller til start, og det er kort vei til dusjen på hotellrommet etter målgang. En annen fordel er at alt ligger til rette for en skikkelig folkefest midt i sentrum rett etter målgang. Vi rigger opp verdens største lavvo med servering midt i parken, og kvelden fylles med musikk og andre kulturinnslag fra den mobile scenen.

Et kompakt arrangement er et godt utgangspunkt for vårt fokus på bærekraft. Det betyr at vi ikke trenger å legge til rette for forurensende transport til og fra start- og målområde. Marcialonga Arctic Ski Race ønsker at skisporten skal ha en framtid, og legger derfor vekt på miljøbevisste valg.

Les mer

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.