Personvernerklæring

Sist revidert 24.04.2020

21.06.201815:37 Raymond Jakobsen

Under forklarer vi hvordan og hvorfor vi samler inn informasjon om våre besøkende og brukere. Brukernes tillit er viktig for oss, og Seria er opptatt av å ivareta ditt personvern.

1. INNLEDENDE BESTEMMELSER

Denne personvernerklæringen gjelder for visitbodo.com og tilknyttede publikasjoner og tjenester.

2. DERFOR LAGRER VI INFORMASJON

Vi lagrer informasjon av flere grunner:

  • For at systemet skal kunne kjenne igjen brukerne våre, for å kunne bruke tjenestene
  • For å ha en bekreftelse på kjøp/påmelding
  • For at brukerne våre skal kunne melde seg på våre arrangement
  • For målretting og fjerning av annonser og redaksjonelt innhold som er relevant/irrelevante for deg
  • For å kunne sende deg oppdatert informasjon om kurs og konferanser du har meldt deg på
  • Utvikle og forbedre våre tjenester gjennom å forstå hvordan de brukes
  • Behandling av søknader 

3. DETTE BRUKER VI IKKE INFORMASJONEN TIL

Informasjon du oppgir til oss blir kun lagret i våre systemer. Informasjonen vil ikke selges videre, og vil kun benyttes til å gi deg som bruker mer relevant informasjon og bedre tjenester.

Tredjeparter (som Google Analytics og Facebook Pixel) vil kunne hente ut IP-adresse og data basert på dine surfemønstre. Vi er pliktig å påse at disse tredjepartene behandler data i tråd med norsk regelverk.

4. SLIK SAMLES OPPLYSNINGENE INN

ANONYME OPPLYSNINGER

Det blir loggført hvilke nettsider som er besøkt, tidspunkt, nettleser og fra hvilken IP-adresse besøket kommer fra. 

PERSONOPPLYSNINGER

REGISTRERING AV BRUKERKONTO

Ved registrering av brukerkonto lagrer vi e-postadresser.

Vi kan også lagre valgfrie opplysninger som fullt navn og telefonnummer.

PÅMELDING TIL KURS OG KONFERANSER

Ved påmelding til våre kurs og konferanser vil vi kun lagre den informasjonen du selv oppgir ved påmelding.

5. INFORMASJON SOM LAGRES LOKALT

Vi bruker eksempelvis informasjonskapsler til å lagre anonym identifikasjon lokalt i din nettleser. Disse brukes til å forbedre brukeropplevelsen. F. eks å huske skjemadata som er skrevet inn, slik at disse blir husket til senere bruk.

Vi inkluderer også elementer fra tredjepartstjenester som f. eks Facebook, Linkedin, Twitter og Google+, som laster sine egne informasjonskapsler som lesere har på disse tjenestene fra før.

5B. HVORDAN LAGRER VI DATAENE?

  • Data lagres hos Seria sin underleverandør Cerpus, som har driftsmiljøet hos Blix Solutions i Oslo. Backup som er eldre enn 1 år, er også lagret offline, i brannsikker safe i Bodø. Passord lagres krypteret. 

5C. HVOR LENGE LAGRER VI DATAENE?

  • Data lagres så lenge nettsiden er i drift. 

6. HVORDAN VI BRUKER INFORMASJONSKAPSLER (COOKIES)

Visit Bodø bruker informasjonskapsler i markedsføringen. Informasjonskaplene bidrar til å gjøre markedsføringen mer relevant for brukeren.

Ved å bruke nettsiden vår samtykker du til at vi kan vise deg tilpassede og relevante annonser på nettstedene du besøker. Dette gjør vi ved bruk av Google Tag Manager. Du kan til enhver tid velge å gi fra deg samtykket og slette informasjonskapslene, se punkt ...

Visitbodo.com bruker følgende informasjonskapsler for å gi deg persontilpasset markedsføring:

Facebook Pixel

Visit Bodø bruker Facebook Pixel for å måle trafikk mellom Facebook og nettsidene våre. Facebook Pixel er en informasjonskapsel brukerne selv velger å laste ned gjennom Facebook til enheten de bruker. Ved å samtykke til bruk av denne type informasjonskapsel gjør brukeren det mulig for Facebook å koble sammen Facebook-brukeren til trafikken på visitbodo.com. På denne måten kan vi tilpasse markedsføringen til hvordan brukeren bruker nettsiden vår.
Les mer om hvordan Facebook bruker informasjonskapsler.

Snapchat Pixel

Visit Bodø bruker Snap Pixel for å tilpasse markedsføringen ve å spore trafikk fra Snapchat til visitbodo.com. Dette gjør vi for å måle hvordan innleggene våre på Snapchat skaper trafikk til nettsiden. Snap Pixel blir lagt inn via Google Tag Manager.
Ler mer om hvordan Snapchat behandler personvern.

Google remarketing og Google Ads

Visit Bodø bruker remarketing fra Google Ads for å nå personer som tidligere har vært inne på visitbodo.com. Det vil si at tidligere besøkende kan motta relevante annonser fra oss på andre nettsteder. Ved å bruke visitbodo.com godkjenner du at Google behandler opplysninger om deg. Du kan selv tilpasse annonseinnstillingene dine hos Google.

Adform

Visit Bodø bruker Adform for å måle effekten av annonsen våre slik at vi kan levere mer relevante annonser. Adform bruker informasjonskapsler slik at vi kan målrette annonsene våre til utvalgte målgrupper, frekvensstyre annonsene etter aktivitet, se brukeradferd til brukerne opp mot vår annonsering, og samle informasjon om interesser for å skape mer relevante annonser til brukerne våre. Adform lagrer ingen personlige opplysninger og data er anonymiserte.

Google Tag Manager og AdWords plasserer en informasjonskapsel på enheten din for å gi kampanjerelatert informasjon. Informasjonskapselen blir slettet etter 90 dager.

7. BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER / COOKIES

Personopplysninger vil bli lagret i vår database, behandlet og publisert i samsvar med bestemmelsene i personopplysningsloven, og slik det fremgår nedenfor.

Se personopplysningsloven hos Lovdata. Mer om grunnleggende personvern, se «Hva er en personopplysning?» hos Datatilsynet.

Når det gjelder samtykke til bruk av informasjonskapsler (cookies), reguleres dette av ekom-loven. Mer om dette finner du også på Datatilsynets side om informasjonskapsler.

8. BEHANDLINGSANSVARLIG

Dine personopplysninger vil bli behandlet av Seria AS, som er behandlingsansvarlig, og våre IT-leverandører for det formål å levere tjenester og for å bedre tjenestene. 

Vi engasjerer dessuten noen ganger andre firmaer for å bidra til vår utvikling, og vi kan i slike tilfeller gi disse firmaene de opplysninger de trenger for å utføre dette. Dine personopplysningene vil for øvrig ikke utleveres til andre uten at du har gitt ditt samtykke, eller vi er rettslig forpliktet til utlevering.

Dine personopplysninger lagres innenfor EU/EØS-området, og iht. norsk personvernlovgivning.

9. REGISTRERT PROFILDATA, INNSYN OG RETTING

Opplysningene du selv gir ved registrering (navn, epost etc.) og ved redigering av denne profil benyttes for å levere og videreutvikle tjenesten, samt til analyse og til statistisk formål.

  • Det er du selv som registrerer informasjonen i vår database.
  • Du har rett til å be om innsyn i hvilke opplysninger som er registrert om deg, og dersom de er uriktige eller ufullstendige, kan du få dem rettet, supplert eller slettet. Dette kan du gjøre ved å kontakte oss.
  • Du har rett til å be om å få dine personopplysninger slettet fra våre databaser. Dette imøtekommer vi så lenge tjenesten du vil slettes fra ikke har særegne krav og begrunnelser for å ta vare på dataene dine.
  • Ved mistanke om grovt feilaktige opplysninger i brukerprofil kan vi slette din konto uten nærmere saksgang.

9B. DEN REGISTRERTES RETTIGHETER INKLUDERER OGSÅ

  • Du har rett til å anmode om begrensning av behandlingen.
  • Du har rett til å protestere på behandlingen.
  • Du har rett til dataportabilitet.
  • Du har rett til å klage til datatilsynet.
  • Du har rett til når som helst å tilbakekalle ditt samtykke.

10. SLIK FORHINDRER DU AT INFORMASJONSKAPSLER LAGRES

Du kan slette informasjonskapsler fra din harddisk når som helst, men dette gjør at dine personlige innstillinger forsvinner.

Du kan også endre innstillingene i din nettleser slik at den ikke tillater at informasjonskapsler lagres på din harddisk. Dette gir imidlertid dårligere funksjonalitet på visse nettsider, kan forhindre tilgang til sider som krever innlogging og gjøre at deler av innhold og enkelte funksjoner ikke blir tilgjengelige.

For å unngå at såkalte anonyme identifikatorer blir lagret, må du deaktivere javascript i nettleseren din. Javascript er imidlertid nødvendig for at mange grunnleggende funksjoner på nettsidene skal fungere.

Hvis du ønsker kontroll over hvilke tredjeparter som benytter teknologien til ulike formål, anbefaler vi verktøy som Ghostery og Disconnect.

For mer informasjon om informasjonskapsler og innstillinger henviser vi til allaboutcookies.org.

11. KONTAKTINFORMASJON

VISIT BODØ

Besøkadresse: Tollbugata 13, 8006 Bodø, 4 Etg.
Postadresse: Postboks 514, 8001 Bodø        

E-post: post@visitbodo.com 
TLF:+47 755 48010
ORG NR: 992 518 715