Den glömda staden

Den glömda staden

Kunstprosjektet Den glømda staden er et «ikke-sted», en scene bygget for noe som kunne ha hendt, men nå er den tom og venter på sin framtid. Grunnidéen i denne konstruksjonen synes å være dens tidsparadokser. Steinen, som det urgamle materiale, formes til noe som ligner både en ruin og grunnstrukturen i et bygg.

Ved Oterstranda i Gildeskål er det skiltet til Skulpturlandskap Nordland. Fra parkeringsplassen er det en kort tur på rundt 300 meter til Den glømda staden. Når stien deler seg, holder du til venstre oppover. 

Hele scenen er plassert i et landskap hvorfra man har vid utsikt mot fjorden og himmelen.  

Den glømda staden førte til et enormt engasjement i lokalbefolkningen. Les mer om den glømda staden, prosessen, og de øvrige kunstverkene i skulpturlandskap Nordland her    

Skulpturlandskap Nordland er en internasjonal samling av kunstverk, plassert utendørs i 34 kommuner i Nordland fylke. Utgangspunktet for Skulpturlandskap Nordland er tanken om at et kunstverk med sitt nærvær skaper sitt eget sted. Skulpturen synliggjør også sine omgivelser, slik at stedet får en ny dimensjon. 

Gildeskål sitt kunstverk er plassert ved FV 17 på Oterstranda, ca. 15 km sør for Inndyr. Den glømda staden er laget av Jan Håfström, i samarbeid med Johan Celsing.  

Like i nærheten av den glømda staden finner du et annet spennende kunstprosjekt å besøke. Thaihuset og gammen ved Kjellingvatnet.