Attraksjoner

Magic Saltstraumen

Om

I ett spektakulært bygg ved foten av Saltstraumbrua, tett på verdens sterkeste tidevannsstrøm ligger Magic Salstraumen. Inne i dette fyrtårnet av et bygg er Saltstraumens skjulte og spennende historier forsøkt «løftet» opp til overflaten og representerer en del av grunnlaget som gir opphav for en rekke eventyr, både kulinariske så vel som gjennom bilder og filmer.

Hos Magic Saltstraumen kan vi friste med deilig softis, nydelige hjemmelagde kaker (gluten -og sukkerfrie alternativ) og skikkelig lokal husmannskost. Restauranten har flott utsikt mot Saltstraumen og ligger rett ved parkeringsplassen under Saltstraumbrua.
Rullestolbrukere kan parkere rett utenfor døren.

I utendørsbassenget planlegges det vist norsk laks, hvor informasjon og læring om norske oppdrettsanlegg og eksport av laks vil være det essensielle.

Rundt anlegget er det mulighet til å vandre i den flotte naturen med 6 km med opparbeidede naturstier omgitt med rasteplasser.

Saltstraumen ble nylig valgt ut som et av The Wild Wonders of Europe, på grunn av det imponerende marine livet og de ville strømmene.

Her kan du se filmen fra dypet av verdens sterkeste tidevannsstrøm som er mektig og som sitter i kroppen lenge etter at filmen er avsluttet. En film fra vakre naturopplevelser i et unikt undervannsmiljø.

Folk strømmer fra hele verden til Norge for å oppleve naturen og ikke bare fenomenet Saltstraumen!
Det sies at ennå flere kommer for å oppleve nordlyset.

I filmsalen kan du også se en dokumentar om Nordlys, hvor spennende myter, historikk og fakta er inkludert med fantastisk film og bilder. De fleste kulturer har legender om polarlyset, overlevert fra generasjon til generasjon. Det blir dermed også en reise gjennom myter, tro og overtro.

Filmen forklarer på et enkelt vis om sola og ved bruk av animasjoner fra NASA hvordan nordlyset dannes, hvor en bør reise, hvordan vi kan varsle nordlys og hvordan en selv kan ta flotte bilder. Filmen avsluttes med en timelapse fra Ole C. Salomonsen, en av verdens beste nordlysfotografer.

Å oppleve Saltstraumen når den er på det sterkeste er en eventyrlig opplevelse! Selve Saltstraumen ligger i gå avstand bare 100-150 m fra bygget

Man kan enten komme med buss og evt. inkl. en bysightseeing eller man kan ta Rib. Eller man kan ta buss en vei og Rib tilbake gjennom et enestående alpint kystlandskap. For det er her, rett utenfor Bodø, at sansene blir overveldet av inntrykk av en mektig natur omkranset av magiske fjell og med havørna seilende over.

Les mer

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.