De beste gavene fra Bodø & Salten

Vi er stolte og veldig glade i alle de lokale bedriftene som gjør byen vår så levende, unik og variert som den er. Her er tips til gaver for en hver smak.

23.03.202019:06 Isabell Grønnslett

FOGG Gildeskål

FOGG lager bærekraftige og kortreiste produkter av høy kvalitet. Her kan du blant annet velge mellom flotte luer, varme ulltrøyer og stilrike skjerf. Her finner du gaver både til den miljøbevisste og den stilrike.

På bildet nedenfor ser du lua Høgstjerna, som kommer i ni ulike farger.

Smal ribbestrikk gjør at merinolua sitter perfekt på små og store hoder – og er super å ha på utover våren.     

I Bodø har FOGG utsalgssted på No. 14 og O. Johanson, i tillegg til i nettbutikken sin - hvor du kan se hele utvalget.

> NettbutikkenFoto: Rune Bendiksen/ Palookaville  

Studio EBN

Du skal lete lenge etter mer unike vesker, pengebøker og nøkkelringer enn de du får kjøpt hos EBN. Produktene er "high end", miljøvennlige og håndlaget av lakseskinn fra vår egen region. Veskene til EBN har blitt omtalt i flere moteblader, blant annet i Vogue.

PS. Nå får du også gaver til menn fra luksusmerket.

Se utvalget og shop bærekraftig luksus på nettsiden, eller ring/send sms på telefon 907 34 922.

> Nettbutikken

 

Craig Alibone

Bodø er heldig som har en konditor som Craig Alibone. Fra konditoriet i sentrum får du sjokolade, makroner og kaker i høyeste kvalitet. Hvis du ikke tror oss, så tro på dommerne bak prisene som Craig Alibone har vunnet for sjokoladen og dessertene sine.

Det er umulig å ikke finne noe som faller i smak, så her kan du finne gaver til alle slags begivenheter.

Besøk konditoriet i sentrum, makronbaren på City Nord eller bestill i nettbutikken. 

> Nettbutikken
> Facebook

 

Bådin

Hvis bursdagsbarnet liker øl, er lokalbryggeriet Bådin blandt de beste. Vi liker å støtte våre lokale helter, og enda bedre er det når deres produkter er i en klasse for seg selv. Med bryggeri i Breivika, finner vi ølen fra Bodø på puber og restauranter i hele Norge - og det sier jo litt om hvor bra produktet er.

Bådin har utsalgssted ved siden av bryggeriet (Sjekk Facebook for åpningstider). I Bodø får du også kjøpt Bådin på matvarebutikker, Vinmonopolet og på Gulating.

 

Han Sylte

Hvis du ennå ikke har fått øynene opp for Han Sylte, som gjentatte ganger har fått skryt i media for sin gulrotmarmelade, er det på tide å åpne dem nå.

Han Sylte er en familiebedrift fra Valnesfjord som lager forskjellige gulrotmarmelader og "hissig rabarbraketchup". Med andre ord er dette en super gave til den matglade.

Produktene får du kjøpt hos Han Sylte Kolonial i Valnesfjorden, eller på utvalgte butikker som Coop Obs, Eurospar Trekanten, Extra Mørkved, Prix Moloveien, Prix Bankgata og Extra Bankgata. På Fauske finner du også produktene hos Coop Mega.


 
 

Arctic Salt

Her kommer enda et gavetips til den som trives på kjøkkenet. Visste du at i Bodø har vi høykvalitetssalt fra Saltstraumen? Saltet er håndlaget, og kommer i flotte forpakninger - som gjør at det er perfekt å gi i gave.

I tillegg til gourmetsalt, røkt havsalt og urtesalt, har de tangsalt og "salt to go", som er praktisk å ha med seg på tur.

Du kan enten kjøpe produktene til Actic Salt på nettsiden, Bofisk, Eurospar på Koch, Brødrene Berbusmel eller på No14.

> Nettbutikk

 
Brødrene Berbusmel

Hvis du skal lage en gavekurv, kan du nesten ikke gi den fra deg uten noe fra Brødrene Berbusmel i.

Hvis du ikke har smakt på baksten til duoen, som har utsalgssted på torget i Bodø, er det på tide å gjøre det så snart som mulig. Ellers frykter vi at du går glipp av noe stort.
I kafeen finner du også et rikt utvalg av delikatesser som spekemat, gode oster, oljer, eddiker og ferskt kjøtt.

...Og forresten, vi i Visit Bodø er overbevist om at Brødrene Berbusmel lager Norges beste kanelboller!

 
Ingrid Oline

Hos Ingrid Oline får du kjøpt lokalproduserte kort, almanakker, gavelapper, bøker, flotte notatbøker, handlenett og koselige gaver.

Hvis du har en strikkeglad venn, så får du for eksempel kjøpt en nydelig stikkejournal og et praktisk strikkenett i butikken til Ingrid Oline, som ligger på City Nord.

Dersom du er i karantene eller bor utenfor Bodø, så kan du handle i nettbutikken.

> Nettbutikk 

 
Monicas Godteributikk

Monicas Godteributikk er gavebutikken skapt for barn og den som liker søtsaker. Her får du både godteri fra USA, og godteri som er lokalprodusert.

Godteributikken har lageret fullt av påskesnop, og lager gjerne stilige påskeegg på bestilling - også til bedrifter.

PS: De har også et godt utvalg sukkerfritt godteri.

> E-post
> Facebook

 

No14

No14 er kombinert interiørbutikk og kafé med både boblebar og spennende kaffe. Butikken ligger i andreetasjen i Glasshuset og har mange produkter for de som er glad i stilrene design merker.

Sjekk dem ut nettbutikkenFacebook eller Instagram.

> Nettbutikk
> Facebook
> Instagram

 
Lykke Binderi

Blomsterbutikken Lykke Binderi er en Mesterbedrift, og de ansatte har fagbrev som blomsterdekoratører. Med andre ord er dette en kvalitetsbedrift, som leverer flotte blomsterdekorasjoner til hverdag og fest.

Lykke Binderi holder til i Torghallen på torget i Bodø, og holder inntil videre åpent. De tar også imot bestillinger for både henting og utkjøring. Ta kontakt enten på Facebook, eller på telefon 482 97 727.

> Facebook

 
Gundersons

Gundersons har den perfekte gaven til bodøpatrioten. Illustratør-brødrene lager flotte plakater og postkort av Bodø og andre kjente steder i Nord-Norge.

Ta en titt i nettbutikken deres, og se på de nydelige produktene.

> Nettbutikk

 
Noor by M

Noor by M er Bodøs nyeste tilskudd av lokale butikker, og holder til i Sentrumsgården, med inngang fra Sjøgata. Merkevaren satser på "mote for kvinner fra 20 år og opp, med spennende merker til kjekke priser".

På bildet under finner du gründerens beste anbefaling til gavekjøp fra deres butikk: Duftlys og duftpinner.

> Facebook 
Nøste 

Nøste er drømmebutikken for den strikkeglade. Med et godt utvalg får du både nøster, utstyr og oppskrifter - i tillegg til gode råd fra strikkekyndige ansatte.

Strikkebutikken har lokeler både på City Nord og i Storgata. 

> E-post til Nøste på City Nord

> E-post til Nøste i Storgata

 

Nordland Turselskap

Noen setter mer pris på minner og opplevelser enn ting i gave. Hvis din venn er glad i friluft, kan et gavekort fra Nordland Turselskap være den perfekte gave. Her kan man blant annet få klatrekurs, dra på grottetur eller brevandring på Svartisen.

Les mer om deres opplevelser og priser på nettsiden.

> Nettside

 
North Wine & Spirits

Hvis gavemottakeren liker vin, har vi vårt eget bodøgrundet selskap du kan handle hos. North tilbyr en bred portefølje av kvalitetsviner fra de klassiske vinlandene Italia, Spania, Frankrike og Tyskland. Både mussserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin og dessertvin. 

Noen av produktene finner du på Vinmonopolet, men alt kan handles fra nettbutikken.

> Nettbutikk

 
Holviks

Holviks er et norsk designmerke av en bodøbasert familiebedrift. De kan blant annet by på lekre lokale postere, kunsttrykk og kort - både designet og produsert i Bodø. 

På nettsiden deres kan du finne vakre miljøvennlige serveringsbrett, fjøler, kjøkkenhåndkler og handlenett. Her er det med andre ord flotte gaver for enhver person.

> Nettbutikk
> Facebook