7 tips til å reise grønnere

Ønsker du å gjøre reisen din litt mer miljøvennlig? Nyt alt det vår region har å by på – med litt bedre samvittighet. Vi gir deg våre beste tips.

12.04.202111:04 Otelie Knædal
1. Spis og handle lokalt

Mange av våre serveringssteder tilbyr lokalprodusert og/eller hjemmelaget mat og drikke. Støtt lokalsamfunnet og små lokale tilbydere, butikker og produsenter ved å handle lokalt.

2. Bruk offentlig transport

Reiser du med tog, bus eller hurtigbåt blir turen en del av opplevelsen. Kryss polarsirkelen med Nordlandsbanen, eller reis med hurtigbåten mellom små idylliske øyer og fiskevær.

> Reis i Salten

3. Dra på sykkelferie

Å sykle er en fantastisk måte å oppleve regionen vår på. Du kommer tett på naturen, menneskene og opplevelsene – alt rett fra sykkelsetet.

> Vi har samlet noen av de fantastiske sykkelturene du kan oppleve her.

Foto: Karoline O.A. Pettersen4. Overnatt hos miljøsertifiserte overnattingssteder

Sov ekstra godt hos miljøsertifiserte overnattingssteder. Flere av overnattingsstedene i Bodø & Salten jobber hardt for å minske sitt miljøavtrykk, og dette er en god grunn til å velge dem når du trenger et sted å sove.

> Se oversikt her

5. Bruk naturen – men ta vare på den!

Dra på fjellturer, gjem tærne i kritthvite sandstrender, dra på fossefalljakt og utforsk nasjonalparkene våre. Men husk å behandle den med respekt. Vi vil at mange generasjoner etter oss skal få oppleve akkurat det du får oppleve. Ikke kast avfall i naturen, rydd etter deg, følg stien og respekter dyr og fugleliv.

6. Lei EL-bil

Hvis du vil dra på Roadtrip, men samtidig gjøre det mest mulig bærekraftig, anbefaler vi deg å leie EL-bil. Se ladestasjoner på ladestasjoner.no

> Leiebil

7. Bli med lokalguide på tur

Dra på grottetur, fjellturer og isbrevandring med lokalguide. De kjenner naturen og området godt, og kan gjør den mer interessant med historier og fun facts fra området. I tillegg er du med på å støtte lokalebedrifter.