Engenbrevatnet

Sykle langs veien mot Svartisen - Norges nest største isbre. Her kan du parkere sykkelen og vandre opp til isen. Du kan også ta en matbit på Brestua mens du skuer utover det turkise Engenbrevatnet og Svartisen. En enkel tur full av opplevelser.

Fjellveissykling
01.03.202112:52 Julie Abelsen

Sykkeltur langs Brevannet ved Svartisen.


I Meløy ligger den fantastiske Engenbreen, nedenfor finner du Engenbrevatnet. For å komme deg til veien rundt vannet må du først over Holandsfjorden. 
Fra Holandsvika går det fra mai til september, fast båtrute over fjorden å turen tar ca 10 minutter. Man kan fint ta med seg egen sykkel, men har du ikke det så kan du leie på andre siden. 

Foto: Karoline O.A Pettersen


Når man har kommet seg vel over med båten og fått seg en sykkel går veien innover mot breen. Man sykler på grus og veien slynger seg innover det fantastiske landskapet mellom fjell, vann og den storslotte Engenbreen som brer seg ut mellom fjellene. 

Foto: Karoline O.A Pettersen

Turen rundt Engenbrevatnet er ikke en krevende tur, du sykler for det meste på flatt underlag og det er lite stigning. Turen fra du setter deg på sykkelsetet er ca 6 km, tur-retur.
Man kan godt stoppe å ta lunsjen i solveggen på Brestua, før turen går videre langs den kronglete grusveien. 

Foto: Karoline O.A Pettersen


Vi anbefaler selvfølgelig å ta en pause fra sykkelsetet å gå en tur opp til bredspissen. Turen opp er fin og man går på grussti og berg. 
Breen er et skue og en opplevelse man ikke vil gå glipp av. 
Vel nede ved sykkelen kan du gjerne ta deg en dukkert i det isblå Engenbrevatnet før du sykler tilbake til båten som tar deg over til Holandsvika igjen. 

Foto: Karoline O.A Pettersen

Les mer om Svartisen HER.

Tips til turen

Sykkelutleie

Kart over fjellveiene