Bli med på fjelltur i vakre Salten!

Vi tilbyr fjellturer med lokalkjente guider til flere spennende steder. Nøyaktig destinasjon avhenger av årstid, antall personer og kondisjon. Ut på tur aldri sur!

Salten
29.11.201812:29 Stine Eidissen Bya

Under følger noen eksempler, men vi tilbyr mange ulike turer i ulike vanskelighetsgrader. Ta kontakt for et konkret tilbud!

Ingeborgfossen

Vi starter innerst ved broen ved Botnvatn, og følger veien inn mot Ingeborgfossen. Turen går i lett terreng, med unntak av de siste 200-300 meterne mot fossen. Her er terrenget småkupert og litt brattere. Turen gir en fantastisk utsikt og passer for alle.

Tangodden

Under første del av turen, går vi på en gammel kjerrevei. Her passerer vi blant annet den gamle Halsgården. Kjerreveien går etter hvert over i en sti, som leder oss de siste kilometerne til Tangodden. I tidligere tider ble odden benyttet til tørking av klippfisk på svabergene. Ytterst på Tangodden finner vi et fyr - eller lykta som den kalles på folkemunne. Den ble opprinnelig bygd i 1909, men har blitt modernisert flere ganger siden. Her setter vi oss ned og tar oss en kopp kaffe mens vi nyter utsikten.

Storflåget

Vi starter turen fra Linebakken, ca. 5 minutter fra Rognan Hotell. Her følger vi en godt merket sti hele veien opp til Storflåget. Turen har en relativt bratt stigning opp til Litjflåget (første 2/3 av turen). Siste 1/3 mot toppen foregår også i oppoverbakke, men stigningen er noe mindre bratt. På toppen venter en fantastisk utsikt over blant annet Rognan sentrum, Saltfjorden, Ørfjellet i sør og Sulisfjellene i øst.

Vi er sosiale!
Facebook: @northernlightsint
Instagram: @#arcticsalten

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen!
Team Northern Lights

Håndverkeren 1
8250 Rognan

Telefon: 95986387
E-post: post@northern-lights.as
Nettside: https://northern-lights.as/Home