12 ting å gjøre med ungdommer i sommer

Sommerferie i Nord-Norge? Er det noe å finne på der da? Absolutt! Vi kan gi deg mange gode forslag til opplevelser du kommer til å dele på Snap, Insta og Tik Tok. Dette er vår “summer bucket list” - se hvor mange opplevelser du kan krysse ut i sommer.

24.04.202119:34 Julie Abelsen

Rib-rafting i Saltstraumen 

Hva sier du til en heftig ribtur i verdens sterkeste malstrøm? Med flytedress, redningsvest og briller er du både varm og trygg, uansett vær, susende over fjorden mot Saltstraumen. Både Stella Polaris og Explore Salten tar deg med på en spennende ribsafari med både havørn, historie og skrøner som går langt utenpå sannheten.

> Opplevelser i Saltstraumen

RIB-rafting i Saltstraumen, Foto: Tommy Andreassen

Saltstraumen fra land, Foto: Karoline O.A. Pettersen

Snorkling i Saltstraumen 

Vil du oppleve naturfenomenet fra undersiden kan du bli med Nord & Ne på guidet dykking eller snorkling i Saltstraumen. 

> Les mer om snorkling i Saltstraumen

Steinbit i Saltstraumen, Foto: Saltstraumen Dykkecamp

Fisketur 

Bli med på fisketur i båt hos Arctic Cruise eller Explore Salten, eller fisk fra bergene i den lyse sommernatta og kom hjem med kokfisk til nattmat.

Fisketur, Foto: Explore Salten

Klatring 

Liker du spenning og tør å utfordre både fysikk og høydeskrekk tar du kanskje turen opp til Strandåtinden på Kjerringøy, stødig guidet av Albmi Adventures eller blir med Nordland turselskap opp til Stetind i Tysfjord. Tenk så perfekt å sende en snap fra toppen av Norges nasjonalfjell! Du har sikkert sett begge fjellene på 71 gradert nord. Foretrekker du lavlandet kan du teste klatreferdighetene innendørs på Mørkvedhallen Klatresenter.

Stetind, Foto: Nordland Turselskap

Klatring på Stetind, Foto: Kenneth Haeger

Mørkvedhallen Klatresenter 

Mørkvedhallen Klatresenter er ett av Europas nyeste og mest moderne innendørs klatreanlegg. Dette er en favoritt hos både ungdommer og voksne i Bodø. Prøv automatisk nedfilingssystem, høye tauvegger på opp til 15 meter, buldrevegger m.m. 

> Mørkvedhallen Klatresenter

Foto: Mørkvedhallen Klatresenter

Grottetur 

Saltenområdet har mange ulike grotter og på grottevandring med Nordland turselskap får du blant annet oppleve enorme jettegryter, fantastiske dryppsteiner og skummende fossefall. Albmi Adventures kan også ta deg med på en spennende grotteopplevelse.

Grottetur, Foto: Erik Thallaug

Brévandring 

Vil du prøve deg på brevandring kan du ta turen til vakre Svartisen i Meløy, kun 1,5 timer fra Bodø i bil.

> Opplevelser på Svartisen

Brevandring, Foto: Arctic Wanderlust

Brevandring, Foto: Arctic Wanderlust

Svartisen sett fra Brestua café, Foto: Karoline O.A. Pettersen

Kajakkpadling 

En fantastisk naturopplevelse der du kommer nærmere innpå både fugler og fisk og får en helt ny følelse av å være en del av det hele. Hysj. Er det en oter som svømmer ved siden av? Alt skjer trygt og på naturens premisser når du er på havtokt i kajakk med Rett kjøl. Husk kamera.

Kajakkpadling, Foto: Karoline O.A. Pettersen

SUP 

Mange plasser leier ut utstyr for Stand Up Padling (SUP). Sjekk ut mulighetene der du er.

SUP, Foto: Karoline O.A. Pettersen

Flysimulator og Norsk Luftfartsmuseum 

I flysimulatoren hos Newton Flight Acadamy får man testet ut drømmen om å fly selv og hos Norsk Luftfartsmuseum får man oppleve en overraskende interessant sivil og militær luftfartshistorie, gjennom Europas største utstilling på 10,000 kvadratmeter.

Foto: Marthe Mølstre/Norsk Luftfartsmuseum

Flysimulator, Foto: Marthe Antonsen

Royal Bowling eller Bodø Action Hall 

Ta med gjengen til en aldri så liten intern konkurranse på Royal Bowling & Biljard eller Bodø Actionhall. Prøv biljard, lasertag, escaperoom, bowling og mye annet gøy!

> Royal Bowling

> Bodø Action Hall

Biljard hos Royal Bowling, Foto: Karoline O.A. Pettersen

Nordlandsbadet 

Vi kan ikke garantere at badetemperaturen når 20 grader på alle de herlige strendene i Saltenområdet, men det kan vi hos Nordlandsbadet – her er det alltid varmt nok for et innendørs sommerbad.

Foto: Bodø Spektrum