Hvor er det best å se midnattssolen i Bodø & Salten?

Fenomenet forfører oss alle, uavhengig av om vi er født og oppvokst her eller en turist som opplever det for første gang. Det er vanskelig å forklare. Det er lyst hele dagen og natten, men lydene og atmosfæren forteller oss når det er nattestid. Dyrene og fuglene vet det også. Vi kaller det "De uendelige nordlandsnettene". Du er rett og slett nødt til å oppleve det for å forstå!

27.01.202012:32 Julie Abelsen

De beste stedene å se midnattssola i Bodø & Salten:

  • Hvis du kjører langs nordkysten fra Bodø ligger hvite sandstrender som perler på en snor. Noen av disse er fantastiske utkikkspunkt for å se midnattssola. Sjekk ut: Mjelle, Hovdsundet, Geitvågen eller Løpsstranda.

  • På en av byens sky-bars: Top13 på toppen av Radisson BLU Hotel og Roast bar og restaurant på toppen av Hotell Scandic Havet. Ta på deg pumps og nyt en drink mens du beundrer den vakre 360graders utsikten over byen og omgivelsene.

  • Kjør opp til Turisthytta/Rønvikfjellet. En kort kjøretur ut fra sentrum i Bodø finner du dette vakre utkikspunktet. Du kan kjøre hele veien opp, og ha en sen midnattspiknikk mens du nyter utsikt nord mot fjell, hav og midnattsol på den ene siden, og byen på den andre siden.
    OBS: Veien opp til Turisthytta/Rønvikfjellet er midlertidig stengt for utbedring.

  • Keiservarden. Fra Maskinisten kan du gå opp til Keiservarden - som er byens mest populære tur for både lokale og besøkende. Her oppe er det helt nydelig utsikt!

  • Hvis du kommer kjørende til Bodø fra sørvest langs Kystriksveien, vil du ha en fantastisk utsikt langs veien. Stopp på Ureddplassen i Gildeskål - kanskje verdens vakreste utendørstoalett.

  • Bøsanden i Steigen er også verdt et besøk. Det samme er Langsanden i Gildeskål. Utsikten og stillheten her er helt fantastisk!

På sommeren når sola aldri tar kvelden, kan du la sjelen vandre barbeint over kritthvit sand og varmt svaberg. Du kan beundre midnattssola fra en fjelltopp eller se den henge som et polert gullsmykke i horisonten mens du nyter stillheten på en privat strand med utsikt mot nord. Det er en spesiell opplevelse å være ute i lyset når lyder og dyreliv tilsier at det er natt.

I Bodø er det midnattssol 4. juni – 8. juli.

Rune Nilsen
, click to open in lightbox
Visit Bodø
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox