Ting å gjøre på noen få timer i Bodø

Er du på gjennomreise og har noen timer til overs i Bodø før du skal reise videre? Dette rekker du å få med deg!

07.05.202119:39 Julie Abelsen

RIB-tur til Saltstraumen
(2 timer)

Foto: Tommy Andreassen

Opplev verdens sterkeste malstrøm på nært hold. Dette er garantert to timer du vil huske for resten av livet! 

Explore Salten tar deg med direkte fra havna midt i byen, og Stella Polaris tilbyr turer fra Hurtigrutekaia.

Du kan også ta bussen hit dersom du bare vil beundre fenomenet fra land.

> Les mer om Saltstraumen.

Street Art Walk
(1 time)

Foto: Karoline O.A. Pettersen

Gå på oppdagelsesferd i Bodø sentrum og opplev den fantastiske gatekunsten som pryder store bygningsvegger byen over. På en times tid rekker du å få med deg de fleste.

Kart over kunstverkene og mer informasjon finner du her. 

Shop lokale produkter
(tiden bestemmes av din egen shoppekondis)

Hos Studio EBN, Foto: Karoline O.A. Pettersen

Bodø & Salten har flere kreative og dyktige folk som designer og skaper råe og vakre produkter. De fleste får du kjøpt i Bodø sentrum. Byen er kompakt og det er kort mellom butikkene.

Sjekk ut; klesmerket FOGG Gildeskål av designsøstrene Gøril og Frøydis; håndtegnede kort, notatbøker og andre produkter fra Bodøjenta Ingrid Oline; Arctic Salt fra verdens sterkeste malstrøm Saltstraumen; bærekraftige designervesker, nøkkelringer og pengebøker i lakseskinn fra Studio EBN; håndlaget sjokolade eller makroner fra Craig Alibone; Øl fra Bådin som har fått navnene sine fra vakre steder i regionen; eller gulrotmarmelade fra Han Syltes kolonial i gulrotbygda Valnesfjord.

Bubbles & desserts hos Craig Alibone, Foto: Karoline O.A. Pettersen

> Se vår oversikt over lokale produkter og utsalgssted.

Opplev Bodø på sykkel
(2 timer)

Foto: Kontrafei media

Om du vil se så mange steder som mulig uten bil, er sykkel et godt alternativ. Hos Opplev Nord kan du leie både elsykler og tursykler med fult utstyr. Syklene kan hentes på flyplassen, bussterminalen, togstasjonen, hurtigbåtkaia, Hurtigrutekaia og på alle hoteller i Bodø senturm. De er med andre ord veldig lett tilgjengelig der du er. Dersom du vil bli enda bedre kjent med Bodø tilbyr de også guidede turer både i sentrum og i Bodømarka. En perfekt opplevelse på bare et par timer!

Dra på skybar
(1 time)

Har du kort tid, men vil nyte både by og natur likevel? Da er dette et godt alternativ. Bodø har to skybarer; Top 13 i øverste etasje på Radisson Blu Hotel Bodø og Roast i øverste etasje på Scandic Havet. 

Begge barene har gode cocktails og nydelig utsikt over by, hav og fjell. 


Nord-Norsk sommeridyll på Kjerringøy
(3-6 timer)

Foto: Ernst Furuhatt

Vil du komme deg ut av byen og oppleve nordnorsk natur og kystkultur, så er dette stedet. Kjerringøy er et vakkert skue i seg selv, med kritthvite strender, blått hav så langt øye kan se, og sauer og kyr som vandrer fritt. Besøk Kjerringøy gamle handelssted eller spis på Kjerringøy bryggehotell. Les mer om Kjerringøy og stedets opplevelser Les mer om Kjerringøy og stedets opplevelser.

Beregn en times kjøring hver vei. Legg også til en timinutters fergefart fra Festvåg til Misten/kjerringøy. Sjekk fergerutene før du legger ut på tur, eller hopp på den lokale bussen. Det er også mulig å sykle fra Bodø til Kjerringøy, beregn da litt bedre tid. Sykler kan leies hos Opplev Nord.

Norsk Luftfartsmuseum
(1-2 timer)

Foto: Futurasec

Besøk Norges nasjonale museum for luftfart. Museet er kjempestort (hele 12.000 kvadrat) og fullt av digre fly, rare oppfinnelser, gamle gjenstander pg gode fortellinger. 

Foto: Marthe Mølstre


Her kan du lære, leke og utforske norsk luftfartshistorie. Du blir kjent med historien om hvordan vi mennesker begynte å fly, og du kan se fly fra andre verdenskrig, den kalde krigen og sivil luftfart. Like gøy for de voksne som for barna!

Kort vei til flyplassen og skjerm over avgang/ankomst har de også for deg som skal rekke et fly etterpå! 

> Les mer om luftfartsmuseet.

Jektefartsmuseet i Bodøsjøen
(1-2 timer)

Jektefartsmuseet er et helt nytt nasjonalt museum hvor du kan lære om kysthistorie og jektefartens betydning for Norge. Her tilbys gripende historier om samhold, forlis, avmakt og velstand. Du kommer tett på hovedattraksjonen - den store jekta Anna Karoline. 

Museet har også åpen museumsbutikk og kafé.

> Les mer om Jektefartsmuseet.

Kaféer og Restauranter
(1-2 timer)

Foto: Brødrene Berbusmel

Bodø har flere hyggelige spiseplasser, og de fleste er lokalisert midt i sentrum med kort gangavstand til både flyplass, togstasjon og havn.

Brødrene berbusmel har for eksempel byens beste kanelboller; LystPå har casual fine dining og prisbelønte vinmenyer; OHMA har byens beste sushi og andre asiatiske retter; og Bjørk serverer den mye omtalte grillede tørrfisken (som er mye bedre enn du tror!).

Se full oversikt over serveringssteder i Bodø her.

Bodø Action Hall eller Royal Bowling
(1-2 timer)

Foto: Royal Bowling

Er det vær for inneaktiviteter kan dere teste konkurranseinnstinktet med laser tag, escape room, bowling, shuffleboard eller biljard. Moro for både små og store!

Gå en tur i Bodømarka
(2-4 timer)

Keiservarden, Foto: Karoline O.A. Pettersen

Bodø er omringet av vakker natur og det er uendelige turmuligheter i umiddelbar nærhet. Ta en tur til LinkenKeiservarden eller Junkerfjellet med utsikt over hele byen og dens omgivelser. Eller trask opp til Bestefarvarden - en fin tur for både store og små barn.

Opplev en av de kritthvite strendene
(2-3 timer)Om du har bil tilgjengelig er det perfekt med en liten utflukt til en av de fine strendene utenfor Bodø. Her kan du slappe av et par timer, bade om temperturen tillater det (eller selv om det er litt for kaldt), og nyte midnattssola og lyset på kvelden.

> Se tips til de beste badestedene i Bodø her.