Barnas 7 beste tips til ting å gjøre i Bodø

Femteklassingene ved Østbyen skole i Bodø gleder seg over at det kommer besøk til Bodø & Salten. Her er barnas egne anbefalinger til andre barn og familier som besøker hjembyen deres.

21.02.202014:24 Julie Abelsen

Her er barnas favorittaktiviteter

Mørkvedhallen klatresenter

I klatresenteret får man utfordret seg både fysisk og mentalt. Her kan barn (og voksne) prøve seg på buldring og tauklatring. Barna har eget aktivitetsrom, og de som ønsker kan også melde seg på klatrekurs. Barn under 13 må ha følge med en voksen. 

Bodø Action Hall

Her får du 800 kvadratmeter med action og moro! Femteklassingene på Østbyen skole anbefaler spesielt lasertag, men du kan også prøve deg på viritual reality-opplevelser, escaperoom og arcade. Bodø Action Hall har lokaler i Bodø sentrum - lett tilgjengelig for de fleste!

Norsk Luftfartsmuseum

Her kan du oppleve Norgeshistorien gjennom sivil og militær luftfart. Norsk luftfartsmuseum er et kjempestort og aktivt museum fullt av digre fly, rare oppfinnelser, gamle gjenstander og gode fortellinger. Med appen Bædi & Børdi får de minste en morsom, digital reiseguide som guider barna gjennom museet. De litt større barna kan lete etter gule bokser og løse oppgaver, mens hele familien kan avslutte turen i familieområdet Luftrommet med kule lufteksperimenter. Er du gira på mere action etterpå, kan familien teste flysimulatorne til Newton flight academy like utenfor museet. Her kan dere blant annet prøve dere på innflyvningen til Bodø.

Saltstraumen - Verdens sterkeste malstrøm

Bare 33 km utenfor Bodø kan du oppleve disse enorme naturkreftene som mange begeistres av! Her kan du forvente deg blant annet sjøfiske, havørnsafari og gode historieopplevelser. Er dere like tøffe som femteklassingene fra Bodø anbefaler de spesielt å oppleve Saltstraumen med RIB-båt. Rafting når strømmen er på det sterkeste er en fartsfylt og spennende opplevelse!

Nordlandsbadet

...eller "badeland" som barna kaller det, er et innendørs badeannlegg som er svært populært blant de lokale. Her kan man tilbringe mange timer - kanskje spesielt på kalde regnværsdager. Her kan barna boltre seg i sklier, strømkanaler, bølgebasseng og stupebrett. Om sommeren er det også åpent utebasseng.
NB! Nordlandsbadet er nå under ombygging og vil derfor være stengt til og med 8.Juli 2022.

Kjerringøy

Idylliske Kjerringøy ligger like nord for Bodø, med sine mange flotte sandstrender, Kjerringøy handelssted med kulturhistoriske opplevelser og Bædi og Børdi for de minste, Ramsalten våtmarkssenter og mye annet spennende. Dette er en naturperle med massevis av kultur, som hele familien vil elske!

Stormen bibliotek og konserthus

Stormen bibliotek har en flott barneavdeling og kafé der man kan fylle på med energi. Prisbelønnet arkitektur og innholdsrike avdelinger gir en biblioteksopplevelse utenom det vanlige. Her er det stadig arrangementer og aktiviteter. Det er altså ikke et ordinært "stille" bibliotek. Stormen konserthus har mange oppsetninger, også for barn. Konsertsalen med plass til 900 har allerede fått rykte på seg som en av verdens beste saler å fremføre akustisk musikk i. Sjekk ut programmet når du kommer til byen – vi anbefaler å få med en forestilling i det nye konserthuset!