Aktiv ferie i Bodø & Salten

Ønsker dere en opplevelsesrik ferie hvor aktivitet, adrenalin og uforglemmelige opplevelser står i fokus? Opplevelsene står i kø i Bodø & Salten, og naturen er vår største lekepark. Det er mye gøy å finne på her – både for store og små. Og om dere blir lei av strand, fjell og nasjonalparker, har vi noe å tilby innendørs også.

11.05.202109:37 Otelie Knædal

 

Brevandring på Svartisen

Ikke alle kan skryte på seg å ha vært på brevandring. Svartisen er Nord-Skandinavias største isbre og en av Europas mest tilgjengelige, derfor kan man relativt enkelt ta seg til breen. Men dette er ikke en aktivitet man utfører på egenhånd, og flere aktører tilbyr guidet brevandring på Svartisen. Midnattstur på Svartisen? Sommeren beste opplevelse vil vi påstå!

> Brevandring med Arctic Wanderlust

> Brevanding med Nordland turselskap 

Brevandring

Foto: Arctic Wanderlust

Fjellturer og klatreturer

Fjellene i Bodø & Salten må oppleves om du først er i området. Toppene er varierte og utsikten helt magisk. Nordland turselskap og Albmi adventure tilbyr guidede fjell- og klatreturer til flere kjente topper i området. Blant annet til Hamarøyskaftet og Stetind – som er selveste nasjonalfjellet i Norge!

Om du vil dra på tur på egenhånd kan du se våre favoritt fjelltopper her - Bare husk å sjekke værmeldingen og følg fjellvettreglene!

 > Guidede klatreturer med Nordland turselskap

> Guidede klatreturer med Almbi Adventure

Hamarøyskaftet

Hamarøyskaftet - Foto: Tom Melby/Nordland turselskap

Sykkelturer

Å sykle er en unik måte å oppleve landskapet på. Ta tiden du trenger og oppdag ukjent perler i Bodø & Salten. I tillegg er det en ganske bærekraftig måte å reise på, godt for samvittigheten.

> Opplev Nord tilbyr sykkelutleie og guidede sykkelturer – både med vanlig sykkel og El-sykkel.

> Forslag til sykkelruter finner du her.

Sykkel i solnedgang


Vannaktiviteter

Vi kan kanskje ikke by på syden-temperaturer i havet, men ved første øyekast kan man fort forveksle kystlinjen her med tropiske områder. Å oppleve Salten fra kystlinjen er absolutt å anbefale. I kajakk, SUP, RIB, snorkling, dykking - muligheten er mange. Og kanskje den kuleste aktiviteten av dem alle: Snorkle i verdens sterkeste malstrøm – Saltstraumen! I tillegg til at Saltstraumen er verdens sterkeste malstrøm, er området også kjent for sitt fantastiske undervannsliv. For erfarne er det også mulig å dykke i Saltstraumen. Her må man dra med instruktør som er godt kjent med strømmen

> Guidet kajakktur med Rett kjøl

> Snorkling og dykking i Saltstraumen

> RIB tur i Saltstraumen

> Leie av utstyr

Kajakk

Foto: Ernst Furuhatt


Golf

Vi tørr påstå at vi finner Norges fineste golfbane-utsikt i Bodø! Utsikt rett mot havet, Landegode og midnattssolen – en runde golf her blir fort en minnerik opplevelse.  

> Bodø golfpark

golf i mindattssol

Photo: Rune Nilsen

Lei utendørsaktiviter sa du? Eller ble ikke været helt som planlagt? Da har vi aktiviteter dere kan finne på innendørs også.
 

Badeland

Badeland byr på sommertemperaturer uansett vær, og er gøy for hele familien.

 > Nordlandsbadet

nordlandsbadet

Photo: Bodø Spektrum

Mørkvedhallen klatresenter

Et av Europas største og flotteste klatresenter finner du i Bodø. Her kan du prøve klatring og buldring – både for nybegynnere og erfarne. Passer for hele familien.

> Les mer her.

Foto: Mørkvedhallen klatresenter