Se nordlyset i Saltdal

16.11.202009:26 Kristine Solli

1. Bryggene på Rognan


Foto: Kim A. Lerhaugen

Opplev Nordlyset fra Bryggene på Rognan i et maritimt miljø. Like ved ligger Rognan hotell som tilbyr hjemmelaget sjokolade med krem etter en kjølig kveldstur

2. Utsiktsplassen


Foto: Alan Proufood. Nordlyset som en regnbue over Saltdal. 

Kjører du riksveg 812 over Misvær kan du stoppe på en utkjøring på veien nedover og få flott oversikt over Rognan. En kveld med nordlys gir deg en ekstra spiss på denne opplevelsen. Skal du sørover ligger Nordnes Kro og Camping og Saltdal Turistsenter på din vei – som gjerne tar deg imot og serverer deg god mat og drikke. På vei nordover kan du kjøre innom Rognan og benytte deg av tilbudet på serveringssteder der.

3. Naustene i Saksenvik


Foto: Kim A. Lerhaugen. Historiske naust i Saksenvik.

Naustklyngen i Saksenvik er et kraftfullt symbol og har stor tidsdybde. De eldste bygningene er et par hundre år gammel. Saksenvik ligger like ca 4 km nordover fra Rognan sentrum. Det er parkering like naustene.

4. Fløybakken


Foto: Kim A. Lerhaugen. Gevinsten etter å ha gått opp alle trappene i skihoppanlegget på Rognan er denne utsikten.

4 km før for Rognan sentrum finner du skihoppanlegget Fløybakken. Anlegget har vært brukt under NM på ski i 1991 og hovedlandslandrennet i 2016. Her finner du en trapp som svært mange benytter til trening. Anlegget ligger helt innerst på Høyjarfall og det er parkering ved skihytta der.