Se nordlyset i Rødøy

Rødøy kommune er beriket med 1000 små og store øyer, holmer og kjær. Og de er alle fantastiske utgangspunkt for nordlysjakt.

18.11.202013:28 Kristine Solli

1. Polarcamp i Kilboghavn

Polarcamp campingplass ligger langs kystriksveien, 3km fra fergekaien i Kilboghavn og er et ypperlig sted for å se nordlyset. Her er du omringet av nydelig natur, dype daler og lange fjorder, uten for mange lysforstyrrelser.

2. Storgjedden i Tjongsfjorden


Foto: Kitt Grønningsæter

Noen gang lønner det seg å gå opp i høyden for å se nordlyset, og er du villig til å gå noen høydemeter er Storgjedden et flott alternativ. Det tar ca. 30-60 minutter til toppen som ligger 130m over havet. Fra toppen ser du over Rødøy kommune, Svartisen, Lovund, Træna, Bolga og Lofotveggen i godt vær.

3. Rødøyløva

Rødøyløva er enda en super topp for å oppleve nordlyset i høyden. Denne turen er lengre enn til Storgjedden, men til gjengjeld blir du belønnet med en fantastisk utsikt på toppen. Beregn ca. 2-3 timer per vei.

4. Alle øyene


Foto: Kitt Grønningsæter

Rødøy kommune er beriket med 1000 små og store øyer, holmer og kjær. Og de er alle fantastiske utgangspunkt for nordlysjakt. Noen av de største øyene er Myken, Nordnesøy, Storselsøy, Selsøyvik, Gjerøy, Rødøy. Hit er er også enklest å reise med kollektivtransport.