Se nordlyset i Bodø

Du trenger ikke dra veldig langt bort fra Bodø sentrum for å se nordlyset, de fleste Bodøværinger kjører til nordsiden av byen på nordlysjakt. Bare pass på at du kommer lang nok unna sentrum lysene som forstyrrer for å se det aller best.

30.09.202010:57 Kristine Solli

Hvis du vil dra for deg selv: 

Mjelle

Mjelle er en nydelig strand rett utenfor Bodø. Denne stranden fortjener et besøk enten du skal se nordlyset, eller ønsker et fint sted å besøke om dagen. Hvis du er så heldig at du får se nordlyset når du er her, kan vi love at det blir en magisk stund.

Det tar rundt 30 minutter å kjøre hit, og kjøreturen er en opplevelse i seg selv. 


Se også: Slik tar du de beste bildene av nordlyset


Nordlyset danser over The Arctic Hideaway på Fleinvær. Foto: Martin Losvik

Løp

Løp ligger en 15-minutters kjøretur fra Bodø sentrum. Her kan du se nordlyset fra stranden. Gåturen er kort, og her kan du få et magisk bilde av nordlyset som speiler seg i vannet.

Geitvågen

Geitvågen er en av de mest populære badestedene i Bodø om sommeren, men også et fantastisk sted å fange nordlyset på om vinteren. Nordlysfotografer anbefaler dette stedet, siden man får en sterkere effekt av nordlyset via havet, og unngår alle lys fra byen.

Den populære badeplassen finner du 10 km fra sentrum, og det tar 10 minutter å kjøre dit.

Festvåg

Hvis du planlegger en tur til Kjerringøy, så kan du kombinere nordlysfotografering med denne turen. Festvåg er en ypperlig plass å se nordlyset, og tilfeldigvis akkurat hvor fergen til Kjerringøy går fra.

Det er 28 km fra Bodø sentrum, og det tar en halvtime å kjøre dit.


Dette bildet ble tatt på Polarsikrelen, som er plassert midt på Saltfjellet. Foto: Tommy Pettersen

Turisthytta

Ved parkeringsplassen før du går opp til Keiservarden, har du fantastisk utsikt over hav og by. Fjellet er sentralt i Bodø, så du kan fint gå dit fra byen, ta buss eller kjøre.

Om du kjører selv husk å slå av lysene på bilen, slik at nordlyset kan vise seg fra sin beste side.
PS: Veien opp til turisthytta er midlertidig stengt grunnet veiarbeid.