Rødøy

Velkommen til det gode liv hos kystfolket under polarsirkelen! Du opplever en smule magi når du krysser grensen til Arktis.

30.07.201815:30 Stine Eidissen Bya

Landskapet vårt er friskt, rent og vilt, og innbyr til en aktiv fritid. Eller til å slappe helt av gjennom lyse sommernetter.

Eventyrfjellene stikker opp mellom dype fjorder, i ly av rik skjærgård eller rett opp av åpent hav. Fra Svartisen i øst til Myken langt til havs.

I hele kommunen kan du gå turer bratt eller flatt – velg blant kjente øytopper som Hestmannen på Storselsøy, svaene og strendene på Gjerøy, eller de spektakulære fjellene på fastlandet som Telnestinden, Blokktinden eller Kvalhovudet. Hver krets har merket flotte turstier, se GodTur.no.


10 på topp

  • Nordfjorden – praktfull fjord med 1000 meter høye fjell, isbretunger og vakre fossefall.
  • Kajakkpadling – padle i en fantastisk rik skjærgård og gå i land på din favorittsandstrand.
  • Sykkel – dra på øyhopping eller legg ut på landevei og stier.
  • Falch gamle handelssted - Handelssted fra 1920-tallet med utstillinger om nyere fiskerihistorie og kystkultur. Sommeråpen kafé.
  • Selsøyvik gamle handelssted – et av få handelssteder langs kysten som fremdeles er i drift. En historisk perle.
  • Rødøy – opplev de flotte strendene, kirken, Klokkergården gjestgiveriet, eventyrskogen og bamsemuseet. Og midnattssolen fra toppen av Rødøyløva.
  • Nordnesøy – ved Hellstøen finner du en lagune omgitt av sandstrender, helt spesielle kalksteinsformasjoner og en fin bålplass ved gapahuken.
  • Myken – det gamle fiskeværet har fått nytt liv, med eksotisk overnatting på skolen og i fyret, restaurant og arktisk whiskydestilleri.
  • Kilboghavn – stort aktivitetstilbud med utgangspunkt i Polarcamp. Hytte, båt- og sykkelutleie, båtturer med guide, fotturer.
  • Sørfjorden – besøk den vakre lille bygda med de flotte turmulighetene og basecamp Helgeland som holder til i den ombygde skolen.


Reise

Reisen er målet. Om du kommer med sykkel, bil eller til fots så tar du uansett sjøveien gjennom Rødøy.

Ruteopplysning: 177nordland.no

Nordlandsekspressen (NEX) går daglig tur/retur mellom Bodø og Sandnessjøen, og har fire anløp i Rødøy. Den har også forbindelse til Mo i Rana.

Kystriksveien, FV17, går gjennom kommunen. Det er to fergeforbindelser. Se visitnorway.no – kystriksveien.

Egne hurtigbåt- og fergeruter trafikkerer mellom øyene i Rødøybassenget og fastlandet daglig.

Fra E6 ved Mo i Rana kan en kjøre eller sykle over fjellet til Melfjordbotn, og ta lokalbåt videre ut i kommunen.