11 romantiske steder og opplevelser i Bodø & Salten

Vil du overraske kjæresten med en hyggelig opplevelse for bare dere to? Dra på en romantisk get-away med unik overnatting, prøv en ny matopplevelse, en minnerik utendørsaktivitet eller nyt en avslappende dag på spa sammen. Her er vår liste over romantiske opplevelser.

10.02.202110:01 Julie Abelsen

1. Følvika Northern Retreat

Hos Følvika Northern Retreat kan dere sove under «åpen himmel» i en varm og koselig dome, kanskje med nordlyset som kveldsshow i istedenfor gullrekka. Dere finner domene på Sandhornøya i Gildeskål, et godt stykke vekk fra hverdagslivets mas og tjas. Her får dere ro og fred samtidig som dere kommer tett på naturen.

Foto: Robert Selfors

2. Bjørklund Gård

Avsidesliggende på Styrkesnes i Sørfold er det også mulighet for å overnatte i en romantisk dome hos Bjørklund Gård. Fra toppen av bringebæråkeren har dere utsikt over fjorden og det vakre landskapet. På sommerstid er det også mulighet for selvplukk i åkeren.

par på bjørklund gård

Foto: SL Media

3. Tranøy fyr

Idylliske Tranøy fyr gir garanti for romantisk stemning. Vakker utsikt, deilig mat og hyggelige rom med nordnorske «mamma mia»-vibes. Ta dere en tur til kulturbygda Tranøy med kunst og gallerier, eller besøk Hamsunsenteret på Oppeid like i nærheten.

tranøy fyr

Foto: Karoline O.A. Pettersen

4. Naustholmen

Svev på rosa skyer i et svevetelt hos Nausthomen. Bare dere to og det vakre Steigen-landskapet. Det er også mulig å overnatte innendørs og få servert en god middag.

par i svevetelt

Foto: Karoline O.A. Pettersen

5. Manshausen

Å våkne opp med senga hengende over krystallklart hav ved siden av din kjære er en magisk opplevelse. De prisvinnende manshausenhyttene er som skapt for romantiske kjæresteturer.

Par på manshausen

Foto: Karoline O.A. Pettersen

6. Hotellovernatting

Man trenger ikke reise så langt for å unne seg en ekstra behagelig overnatting og deilig hotellfrokost. Book en natt på ett av hotellene i regionen og nyt litt hverdagsluksus sammen med din kjære. Flere av hotellene har gode valentines-tilbud, og husk at det også er mulig å bare stikke innom for en digg frokost. Se oversikt over hotellene HER.

hotellfrokost

Foto: Visit Bodø

7. Hundesledetur

Hundesledetur er perfekt for to – en kjører og den andre sitter på. Lodne trekkhunder gir både fartsfylt glede og ekstra kosefaktor. Book tur hos Nordland Turselskap eller Jakobsbakken Mountain Resort. Flere vinteraktiviteter finner du HER.

hunedslede

Foto: Visit Bodø

8. Kajakkurs

Book et padlekurs med Rett Kjøl og skaff dere våttkort. Ikke bare er det en gøy aktivitet å gjøre sammen, men det kan føre til mange romantiske turer senere også.

kajakk

Foto: Karoline O.A. Pettersen

9. Velvære og spa

Litt selvpleie er både hyggelig å gjøre sammen og en fin gave. Hos spa-avdelingen hos Bodø Spektrum kan dere prøve ulike badstuer og boblebad. Her kan dere i tillegg få massasje eller andre behandlinger hos 7.himmel. Dermika i Bodø sentrum tilbyr også et utvalg av deilige kroppspleiebehandlinger. Sjekk ulike velværetilbud HER.

massasje og ansiktsmaske

Foto: Karoline O.A. Pettersen

10. Et romantisk måltid og noe godt i glasset

En ekstra koselig middag kommer vi nesten ikke utenom på denne lista. I Bodø & Salten finnes restauranter for enhver smak enten dere vil ha femretters med dyr vin eller bare bestille pizza hjem. Men husk, skal du ut å spise er det lurt å booke bord. Se våre restaurantanbefalinger HER.

middag på brygga

Foto: Karoline O.A. Pettersen

11. Ut på tur

En hyggelig date trenger ikke å koste skjorta. Ta med din kjære ut på tur – bare dere to. Nyt den gode samtalen og kanskje dere lager en utendørsmiddag. Se disse 10 turfovorittene i regionen eller sjekk listen over de beste skøytestedene.

par på tur

Foto: Dan Mariner