10 romantiske steder og opplevelser i Bodø & Salten

Vil du overraske kjæresten med en hyggelig opplevelse for bare dere to? Dra på en romantisk get-away med unik overnatting, prøv en ny matopplevelse, en minnerik utendørsaktivitet eller nyt en avslappende dag på spa sammen. Her er vår liste over romantiske opplevelser.

10.02.202110:01 Julie Abelsen

1. Følvika Northern Retreat

Hos Følvika Northern Retreat kan dere sove under «åpen himmel» i en varm og koselig dome, kanskje med midnattssola eller nordlyset som kveldsshow i istedenfor gullrekka - alt avhengig av når på året dere reiser. Dere finner domene på Sandhornøya i Gildeskål, et godt stykke vekk fra hverdagslivets mas og tjas. Her får dere ro og fred samtidig som dere kommer tett på naturen.

Foto: Mindaugas

2. Bjørklund Gård

Avsidesliggende på Styrkesnes i Sørfold er det også mulighet for å overnatte i en romantisk dome hos Bjørklund Gård. Fra toppen av bringebæråkeren har dere utsikt over fjorden og det vakre landskapet. På sommerstid er det også mulighet for selvplukk i åkeren.

par på bjørklund gård

Foto: SL Media

3. Tranøy fyr

Idylliske Tranøy fyr gir garanti for romantisk stemning. Vakker utsikt, deilig mat og hyggelige rom med nordnorske «mamma mia»-vibes. Ta dere en tur til kulturbygda Tranøy med kunst og gallerier, eller besøk Hamsunsenteret på Oppeid like i nærheten.

tranøy fyr

Foto: Karoline O.A. Pettersen

4. Naustholmen

Svev på rosa skyer i et svevetelt hos Nausthomen. Bare dere to og det vakre Steigen-landskapet. Det er også mulig å overnatte innendørs og få servert en god middag.

par i svevetelt

Foto: Karoline O.A. Pettersen

5. Manshausen

Å våkne opp med senga hengende over krystallklart hav ved siden av din kjære er en magisk opplevelse. De prisvinnende manshausenhyttene er som skapt for romantiske kjæresteturer.

Par på manshausen

Foto: Karoline O.A. Pettersen

6. Hotellovernatting

Man trenger ikke gjøre så mye "hokus pokus" ut av det for å unne seg en ekstra behagelig og romantisk overnatting. Book en natt på ett av hotellene i regionen og nyt litt hverdagsluksus sammen med din kjære. Husk at det også er mulig å bare stikke innom for en digg frokost. Se oversikt over hotellene HER.

hotellfrokost

Foto: Visit Bodø

7. Kajakkurs

Book et padlekurs med Rett Kjøl og skaff dere våttkort. Ikke bare er det en gøy aktivitet å gjøre sammen, men det kan føre til mange romantiske turer senere også.

kajakk

Foto: Karoline O.A. Pettersen

8. Velvære og spa

Litt selvpleie er både hyggelig å gjøre sammen og en fin gave. Hos spa-avdelingen hos Bodø Spektrum kan dere prøve ulike badstuer og boblebad. Her kan dere i tillegg få massasje eller andre behandlinger hos 7.himmel. Dermika i Bodø sentrum tilbyr også et utvalg av deilige kroppspleiebehandlinger. Sjekk ulike velværetilbud HER.

massasje og ansiktsmaske

Foto: Karoline O.A. Pettersen

9. Et romantisk måltid og noe godt i glasset

En ekstra koselig middag kommer vi nesten ikke utenom på denne lista. I Bodø & Salten finnes restauranter for enhver smak enten dere vil ha femretters med dyr vin eller bare bestille pizza til å ta med. Men husk, skal du ut å spise er det lurt å booke bord. Se våre restaurantanbefalinger HER.

middag på brygga

Foto: Karoline O.A. Pettersen

10. Ut på tur

En hyggelig date trenger ikke å koste skjorta. Ta med din kjære ut på tur – bare dere to. Nyt den gode samtalen og kanskje dere lager en utendørsmiddag. Se disse 10 turfovorittene i regionen, eller oversikten over våre råeste fossefall som er perfekte turmål.

par på tur

Foto: Karoline O.A. Pettersen