Rødøy

Rødøy

Rødøy er en nydelig kystkommune beliggende under polarsirkelen. I Rødøy kan du oppleve Svartisen, Polarsirkelen og magiske Myken på samme tur.

Rødøy kommune ligger lengst nord på Helgeland og har 1300 innbyggere spredt på 5 fastlandskretser og 6 øykretser. Landskapet et rent, friskt og vilt og naturen veksler dramatisk mellom øyene. La deg facinere av Eventyrfjellene som stikker opp mellom de dype fjordene, kritthvite strender, lyse sommernetter og en nydelig skjærgård.

Anbefalte aktiviteter og opplevelser i Rødøy:

 • Båttur til Nordfjord

  Nordfjorden er en praktfull fjord med 1000 meter høye fjell, isbretunger og vakre fossefall. Fjorden er en inngangsport til Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark hvor du også kan møte på sel. Du kommer deg dit med egen båt eller en av flere turoperatører i kommunen.

 • Kajakkpadling i øyriket

  Padle i en fantastisk rik skjærgård og gå i land på din favorittsandstrand. I Rødøy er det over 1200 holmer og skjær i tillegg til mange bebodde og ubebodde øyer.

 • Utforsk Rødøya

  Opplev de flotte strendene, kirken, Klokkergården gjestgiveri, eventyrskogen og Norges eneste bamsemuseum. Ta turen opp steintrappa til Rødøyløva for å oppleve midnattssola og den fantastiske utsikten.
  > Les om turen til Rødøyløva.

 • Lagunetur på Nordnesøy

  Ved Hellstøen finner du en lagune omgitt av hvite sandstrender, helt spesielle kalksteinsformasjoner og en fin bålplass ved gapahuken. Det er kort vei derfra til gjemmestedet og krigsminnesmerket «Erlinghøla».
  > Se kart over Nordnesøy.

 • Båtferie over Polarsirkelen

  På båtferie i Rødøy kan du krysse polarsirkelen som går fra Nesøya i vest til Svartisen i vest. Leia byr på kjente landemerker som Hestmannen og Rødøyløva, mange gjestehavner.

 • Magiske Myken 

  Det gamle fiskeværet ytterst i havgapet har fått nytt liv. På Myken kan du oppleve overnatting i et gammelt fyr på en øy for deg selv. Eller hva med i en innendørs campingvogn? Besøk Myken whiskeydystelleri - Norges største whiskeybryggeri, eller ta turen med RIB til de mange øyer omkring. I sommerhalvåret holdes det mange arrangementer og kurs på øya.
  > Bli kjent med Myken.

 • Toppturer for alle nivåer

  På fastlandet finner du fjellturer for alle nivåer. Se utover øyriket fra toppen av Telnestinder, bestig den spektakulære Blokktinden, eller prøv en av de mange merkede turløypene. Etter turen kan du finne forfriskninger og flere overnattingsmuligheter i Jektvik og Tjongsfjorden.Hvordan reise til Rødøy:

Når du skal til Rødøy er reisen en stor del av målet. Om du kommer med sykkel, bil, båt eller til fots ankommer du uansett via sjøveien. Både Bodø og Mo i Rana er gode utgangspunkter for turen, med flyplass, hurtigrutestopp og jernebanestasjon.

Kommer du med bil eller sykkel er ruten fra Bodø langs FV17, nasjonal turistvei Helgelandskysten utrolig fin. Ta gjerne avstikkere til Gildeskål, Meløy eller Braset rasteplass - utkiktspunktet til Svartisen på turen.

Hurtigbåt

Nordlandsekspressen (NEX1) går daglig tur/retur mellom Bodø og Sandnessjøen. I Rødøy anløper den Vågaholmen, Rødøy, Gjerøy og Selsøyvik. På sommeren kjører i tillegg egen sommerrute med båtbytte på Myken, i Rødøy anløper denne Rødøy og Myken.

Egen hurtigbåt «MS Gjerøy» trafikkerer mellom øyene i Rødøy og fastlandet daglig.
> Rutetider finner du på reisnordland.no.


Bil

Kystriksveien FV17 går gjennom Rødøy. Kjører du med Bodø som utgangspunkt har du to fergeforbindelsee på veien.
> Se visitnorway.no – kystriksveien.

Fra E6 ved Mo i Rana kan en kjøre eller sykle over fjellet til Melfjordbotn, og ta lokalbåt videre ut i Rødøy.

Det er også egen bilferge som trafikkerer mellom øyene i Rødøy og fastlandet.
> Fergeruter finner du på reisnordland.no.22.03.202109:27 Kristine Solli