Rødøy

Rødøy – en liten kommune med store inntrykk og opplevelser

1000 øyer, midt i havgapet

Rødøy kommune ligger lengst nord på Helgeland, og naturen i her kan beskrives som «Norge i miniatyr». Landskapet et rent, friskt og vilt, og naturen veksler dramatisk mellom øyene. La deg fascinere av Eventyrfjellene som stikker opp mellom de dype fjordene, kritthvite strender, lyse sommernetter og en nydelig skjærgård med mange fine øytopper. For å toppe det hele litt ekstra så finner man også mange vakre fossefall, Svartisen, og krysningspunktet til Polarsirkelen langs kystveien i kommunen.

Kommunen er fullspekket med dramatisk natur og besøker du Rødøy og virkelig vil finne de store opplevelsene, må du tørre å ta kontroll over ditt eget program, planlegge og legge opp til opplevelser på egenhånd.

Å gjøre i Rødøy

Horisontal øyhopping med kajakk

Her kan du padle i kajakk eller med SUP, mellom drøssevis av øyer, hvite sandstrender og øytopper. Det som er ekstra fint med øyhopping i Rødøy er at du kan holde deg i Rødøybassenget, konsentrere deg om ett område og ikke tenke at øyhopping trenger å være så komplisert, og samtidig oppleve dramatisk natur og hemmelige perler.

På en varm sommerdag kan man fint oppleve å ha en sandstrand for seg selv, eller gå helt alene på midtnattssoltur, på en øytopp ute i Vestfjorden.

Du kan også dra på øyhopping med hurtigbåt og sykkel, og besøke flere av de vakre øyene langs Helgelandskysten.

Opplev fantastiske Myken


Det gamle fiskeværet ytterst i havgapet har fått nytt liv. På Myken kan du oppleve overnatting i et gammelt fyr på en øy for deg selv. Eller hva med i en innendørs campingvogn Besøk Myken whiskeydystelleri – Norges største whiskeybryggeri, eller ta turen med RIB til de mange øyer omkring. I sommerhalvåret holdes det mange arrangementer og kurs på øya.

Turmål i Rødøy

Turforslag

I Rødøy finner du den kjente Rødøyløva, som er en øytopp omgitt av hav på alle kanter. Opp til toppen er det sherpasti i åpent terreng, med noen bratte partier. På toppen er utsikten enestående, med øyer, sandstrender og hav så langt øyet kan se.

Rødøy byr på et bredt spekter av turmuligheter, enten du ønsker å gå på tur midt uti havgapet, eller langs fjorder og fjell.

Hvordan reise til Rødøy?

Slik kommer du deg hit

Når du skal til Rødøy er reisen en stor del av målet. Om du kommer med sykkel, bil, båt eller til fots ankommer du uansett via sjøveien. Både Bodø og Mo i Rana er gode utgangspunkter for turen, med flyplass, hurtigrutestopp og jernebanestasjon.

Kommer du med bil eller sykkel er ruten fra Bodø langs FV17, nasjonal turistvei Helgelandskysten utrolig fin. Ta gjerne avstikkere til GildeskålMeløy eller Braset rasteplass – utkiktspunktet til Svartisen på turen.

Buss

Se ruteopplysninger på reisnordland.no

Bil

Se veibeskrivelse
maps.google.com

Hurtigbåt

Planlegg reisen på
reisnordland.no

Utforsk flere reisemål i Salten

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.