Rødøy

Rødøy – en liten kommune med store inntrykk og opplevelser

1000 øyer, midt i havgapet


Rødøy kommune ligger lengst nord på Helgeland.
Landskapet et rent, friskt og vilt og naturen veksler dramatisk mellom øyene. La deg fascinere av Eventyrfjellene som stikker opp mellom de dype fjordene, kritthvite strender, lyse sommernetter og en nydelig skjærgård med mange fine øytopper. For å toppe det hele litt ekstra så finner man også mange vakre fossefall og Svartisen, og krysningspunktet til Polarsirkelen langs kystveien i kommunen.
Naturen i Rødøy kan enkelt beskrives som «Norge i miniatyr».

Kommunen er fullspekket med dramatisk natur og besøker du Rødøy og virkelig vil finne de store opplevelsene, må du tørre å ta kontroll over ditt eget program, planlegge og legge opp til opplevelser på egenhånd.

Horisontal øyhopping med kajakk


Her kan du padle i kajakk eller med SUP, mellom drøssevis av øyer, hvite sandstrender og øytopper.
Det som er ekstra fint med øyhopping i Rødøy er at du kan holde deg i Rødøybassenget, konsentrere deg om ett område og ikke tenke at øyhopping trenger å være så komplisert, og samtidig oppleve dramatisk natur og hemmelige perler.

På en varm sommerdag kan man fint oppleve å ha en sandstrand for seg selv, eller gå helt alene på midtnattssoltur, på en øytopp ute i Vestfjorden.

Opplev fantastiske MykenDet gamle fiskeværet ytterst i havgapet har fått nytt liv. På Myken kan du oppleve overnatting i et gammelt fyr på en øy for deg selv. Eller hva med i en innendørs campingvogn? Besøk Myken whiskeydystelleri – Norges største whiskeybryggeri, eller ta turen med RIB til de mange øyer omkring. I sommerhalvåret holdes det mange arrangementer og kurs på øya.

Bli bedre kjent med Rødøy

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.