Gutter som hopper i vannet fremfor isbre

Meløy

Svartisen, øyhopping, store vidder og stille fjellvann.

Unike opplevelser – hver dag!

Nasjonalparkkommunen Meløy ligger vakkert til langs kysten omgitt av høye alpine topper, lange fjorder og et øyrike med mer enn 755 store og små øyer. Blant vidder og fjellvann i vakre Láhko nasjonalpark finner du roen med telt og fiskestang. Har du kun en dag til rådighet anbefaler vi at du tar turen til Svartisen, den største attraksjonen av dem alle.

Meløy er et eldorado dersom du er interessert i friluftsliv, og det er ikke noe problem å fylle flere dager i Meløy med nye unike opplevelser hver dag. Her finner du aktiviteter som passer både for deg som reiser med familien, eller for deg som ønsker de helt spektakulære opplevelsene sammen med vennegjengen.


Roadtrip

Fra Bodø til Meløy


Svartisen


Det er nok ingen overraskelse at Svartisen er en av kommunens største attraksjoner. Engabreen ligger lett tilgjengelig i Meløy, og kan fint besøkes av de aller fleste.

Breen er et fantastisk skue i seg selv, med sin iskalde blåtone ligger den som et teppe nedover fjellsiden. Det er nettopp fra sin karakteristiske blåtone breen har fått sitt navn, som fra gammelt av har opprinnelse fra «Svartis» som
som beskriver den karakteristiske dype blåfargen i isen, med kontrast til den hvite snøen.

Visste du at Svartisen er Norges nest største isbré?

Bli kjent med Svartisen

Øya Støtt

Den idylliske øya Støtt er den nordligste i Meløy. Den er en del av øygruppa Støttvær som ligger midt i skipsleia på øyene Innerstøtt og Svenningen.

Historisk har det lille øysamfunnet vært betydelig som fiskevær og handelssted. Her ventet fiskerne på godt vær før overfarten til Lofoten. I dag er det gamle handelsstedet gjort om til overnattingssted og restaurant, og er et populært sted på sommeren for besøkende fra både inn- og utland.

På Støtt senkes hvilepulsen flere hakk. På den nesten bilfrie øya kan man vandre fritt rundt. Det rolige tempoet gir deg god tid til å slå av en prat med de du møter og stoppe for å skue utover havet på alle utkikkspunkter. Her kommer du tett på både menneskene og naturen.

Finn mer inspirasjon til din reise i Meløy

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.